Ízvarázslat….

Töltsd pihenéssel az estét! Főzz vacsit fél óra alatt! Egy különleges, de mégis pofonegyszerű vacsi ötlet! Ha szereted a karfiolt, mindenképp vágj bele! Egészséges, laktató finomság…:)



Karfiol parmezános ropogós pizzák


Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol

1 kk himalája só

2 nagy tojás

20 dkg reszelt mozzarella

20 dkg reszelt cheddar sajt

¼ tk szárított oregánó

1 tk szárított bazsalikom

½ tk szecsuani bors – mozsárban összetört

2 gerezd fokhagyma

8 friss bazsalikomlevél apróra vágva

chili szósz

friss bazsalikomlevél

12 szelet paradicsom

3 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

*Katt a képre, ha nagyban megszeretnéd tekinteni

Egy elektromos mixerben aprítsuk fel a karfiol rózsáit, melyet előzőekben szétszedtünk.

Keverjük hozzá a tojásokat, reszelt mozzarellát, cheddar sajtot, oregánot, bazsalikomot, a szecsuani borst, fokhagymát és a sót, és jól keverjük össze.

Egy sütőlapot, vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A karfiolos masszát osszuk kb 12 részre. Formáljunk belőlük golyókat, tegyük a sütőlapra és lapítsuk ki. Süssük 15 percig, amíg a szélei arany barnák lesznek.

Ha letelt az idő, kenjük meg egy ecset segítségével, chili szósszal a tetejét, szórjuk meg bazsalikomlevelekkel, és reszelt parmezánnal, és paradicsomszeletekkel.

Ezt követően még kb. 5-10 percig pirítsuk arany barnára. Önmagában is nagyon finom, de húsok mellé köretnek is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »