Töltsd pihenéssel az estét! Főzz vacsit fél óra alatt! Egy különleges, de mégis pofonegyszerű vacsi ötlet! Ha szereted a karfiolt, mindenképp vágj bele! Egészséges, laktató finomság…:)
Karfiol parmezános ropogós pizzák
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 kk himalája só
2 nagy tojás
20 dkg reszelt mozzarella
20 dkg reszelt cheddar sajt
¼ tk szárított oregánó
1 tk szárított bazsalikom
½ tk szecsuani bors – mozsárban összetört
2 gerezd fokhagyma
8 friss bazsalikomlevél apróra vágva
chili szósz
friss bazsalikomlevél
12 szelet paradicsom
3 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
*Katt a képre, ha nagyban megszeretnéd tekinteni
Egy elektromos mixerben aprítsuk fel a karfiol rózsáit, melyet előzőekben szétszedtünk.
Keverjük hozzá a tojásokat, reszelt mozzarellát, cheddar sajtot, oregánot, bazsalikomot, a szecsuani borst, fokhagymát és a sót, és jól keverjük össze.
Egy sütőlapot, vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A karfiolos masszát osszuk kb 12 részre. Formáljunk belőlük golyókat, tegyük a sütőlapra és lapítsuk ki. Süssük 15 percig, amíg a szélei arany barnák lesznek.
Ha letelt az idő, kenjük meg egy ecset segítségével, chili szósszal a tetejét, szórjuk meg bazsalikomlevelekkel, és reszelt parmezánnal, és paradicsomszeletekkel.
Ezt követően még kb. 5-10 percig pirítsuk arany barnára. Önmagában is nagyon finom, de húsok mellé köretnek is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: