Klarissza Blogja

A látvány sem maradhat el…

Nincs délután süti nélkül! Jöhet egy szelettel? Ez a süti csak 15 percet rabol el az életedből, a többi időt a sütőben tölti…, csak összekevered és megsütöd, ennyi az egész! A világ legegyszerűbb, egészséges sütije, próbáld ki Te is! Isteni finom..:)


Csokoládés-túrós márványos torta7Csokoládés-túrós márványos torta
Hozzávalók:
Túrós alap tészta:
400 g túró
6 ek tejföl
4 ek kókusz cukor
2 db tojás
2 ek tönköly fehér búzaliszt

 

½ rúd vanília belseje, vagy 2 kupaknyi vanília aroma

Csokoládés alap tészta:
200 g 70 %-os étcsokoládé
200 g vaj
5 db tojás
5 ek kókusz cukor
5 ek tönköly fehér búzaliszt
½ rúd vanília belseje vagy 2 kupaknyi vanília aroma

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.

Csokoládés-túrós márványos torta7

A túrós alap tészta fenti hozzávalóit jól keverjük össze egy tálban, ha kész, tegyük félre.

Csokoládés-túrós márványos torta8

Ezt követően, vízgőz felett, olvasszuk fel a csokoládét a vajjal, ha kész hagyjuk egy kicsit hűlni.

Csokoládés-túrós márványos torta6

Amíg olvadozik a csokoládénk, addig a csokoládés alap tészta, többi hozzávalóit készítsük el. A tojásokat keverjük össze a vaníliával, a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és jól keverjük el.

Csokoládés-túrós márványos torta5

 

Csokoládés-túrós márványos torta3

Ha készen van a felolvasztott és kicsit kihűlt csokoládés vaj, akkor a csokoládés alap tészta lisztes keverékhez csurgassuk és keverjük simára.

Csokoládés-túrós márványos torta1

Kenjük ki vékonyan vajjal egy 24 cm átmérőjű tortaformát, vagy béleljük ki sütőpapírral.

Csokoládés-túrós márványos torta2

Öntsük bele a csokoládés tésztát, majd a tetejére a túrósat. Kézi habverővel óvatosan keverjük meg, ezzel kialakítva a márványos mintát.

Csokoládés-túrós márványos torta5

Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre – tűpróba, 40 percnél -, nekem a gázsütőn 48 perc kellett, amíg készre sült.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!