Anya, ez isteni!…

Nyammi… 🙂 Itt a csábító őrültség… Igenis, egy egyszerű sütemény is lehet gyönyörű, finom és egészséges… bátran lehet fogyasztani akár vacsorára is, és ami még jobb, hogy 30 perc alatt készen van… Ha szereted a sütit, ezt bizony az egészséges étrendedbe is beillesztheted…, bátran készítsd el…:)



Vaníliás – mascarpone kókusz kocka

Hozzávalók a tésztához: 


4 tojás

12 dkg (6 ek) kókuszcukor

1 dl olvasztott kókuszzsír

1 dl 0,1 vagy 1,5 % tej

13 ek tönköly fehér búzaliszt

1 csomag sütőpor

2 ek light holland kakaópor – cukrozatlan

1 ek tej

A krémhez:

6 dl 0,1 vagy 1,5 %-os tej

1 csomag vaníliás puding – főzős – cukor nélküli

1 zacskó 20 dkg kókuszreszelék

5 ek kókusz cukor

3 púpos ek mascarpone

A tetejére:

10 dkg 85 %-os étcsokoládé

1 ek olvasztott kókuszzsír

Elkészítés:

A tojás sárgáját, habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

*Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:

Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet.

A tojásfehérjét felverjük egy pici csipet sóval és azt is elfelezzük, és óvatosan egy fakanállal hozzákeverjük külön-külön a tésztához.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kakaós tésztát, majd előmelegített sütőben, épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul – nem kell megsütni teljesen -, kb. 5 perc sütés – gázsütőn -, de ez sütőtől függően eltérhet.

A krémhez kevés tejben simára keverjük a pudingport, és hozzáadjuk a többi tejet, ezt követően sűrűre főzzük, ha kész, a végén hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kókusz cukrot. Jól keverjük el és adjuk hozzá a mascarpone krémet.

Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe, és kb. 13-15 percig sütjük, ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük az olvasztott kókuszolajjal, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára. Megszórjuk kókuszreszelékkel.

Ha a csoki megdermedt a tetején, szeletelve tálaljuk. Mentával díszítjük.

A kókusz cukortól, nem lesz teljesen hófehér a kókusz töltelék, de az a lényeg, hogy finom és egészséges… Ettől az élvezeti értéke nem csorbul…, sőt finomabb lesz a kókuszcukortól… 🙂 Egy kicsit túl dermedt a csoki a tetején, és egy picit megtört, de ez sem számít, mert isteni finom…:)

*Tipp: A kókuszvirág cukorról itt olvashattok, az alábbi blog bejegyzésemnél:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/07/09/valts-egeszsegre-a-termeszet-csodajaval/

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »