Nyammi… 🙂 Itt a csábító őrültség… Igenis, egy egyszerű sütemény is lehet gyönyörű, finom és egészséges… bátran lehet fogyasztani akár vacsorára is, és ami még jobb, hogy 30 perc alatt készen van… Ha szereted a sütit, ezt bizony az egészséges étrendedbe is beillesztheted…, bátran készítsd el…:)
Vaníliás – mascarpone kókusz kocka
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
12 dkg (6 ek) kókuszcukor
1 dl olvasztott kókuszzsír
1 dl 0,1 vagy 1,5 % tej
13 ek tönköly fehér búzaliszt
1 csomag sütőpor
2 ek light holland kakaópor – cukrozatlan
1 ek tej
A krémhez:
6 dl 0,1 vagy 1,5 %-os tej
1 csomag vaníliás puding – főzős – cukor nélküli
1 zacskó 20 dkg kókuszreszelék
5 ek kókusz cukor
3 púpos ek mascarpone
A tetejére:
10 dkg 85 %-os étcsokoládé
1 ek olvasztott kókuszzsír
Elkészítés:
A tojás sárgáját, habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
*Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:
Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet.
A tojásfehérjét felverjük egy pici csipet sóval és azt is elfelezzük, és óvatosan egy fakanállal hozzákeverjük külön-külön a tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kakaós tésztát, majd előmelegített sütőben, épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul – nem kell megsütni teljesen -, kb. 5 perc sütés – gázsütőn -, de ez sütőtől függően eltérhet.
A krémhez kevés tejben simára keverjük a pudingport, és hozzáadjuk a többi tejet, ezt követően sűrűre főzzük, ha kész, a végén hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kókusz cukrot. Jól keverjük el és adjuk hozzá a mascarpone krémet.
Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe, és kb. 13-15 percig sütjük, ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük az olvasztott kókuszolajjal, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
Ha a csoki megdermedt a tetején, szeletelve tálaljuk. Mentával díszítjük.
A kókusz cukortól, nem lesz teljesen hófehér a kókusz töltelék, de az a lényeg, hogy finom és egészséges… Ettől az élvezeti értéke nem csorbul…, sőt finomabb lesz a kókuszcukortól… 🙂 Egy kicsit túl dermedt a csoki a tetején, és egy picit megtört, de ez sem számít, mert isteni finom…:)
*Tipp: A kókuszvirág cukorról itt olvashattok, az alábbi blog bejegyzésemnél:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/07/09/valts-egeszsegre-a-termeszet-csodajaval/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: