Imádni való egyszerűség…

Mindössze néhány perc alatt készen van, lehet vacsora és ebéd is. Isteni finom az édes és csípős öntettel készült egészséges saláta, melyet megkoronázunk prosciutto sonkával, és kísérőként indiai kenyérrel tálaljuk… 🙂 Igazán jól esik, ez az egyszerű, gyors és egészséges vacsora egy fárasztó nap után…:)



Fügés balzsamecetes vinaigrette saláta/indiai lepény kenyérrel

Saláta –ízlés szerint:

1-2 db paradicsom

1 db kaliforniai paprika

¼ zacskó vörös káposzta – Sparban lehet kapni, előre felvágva

1 db kisebb cukkini

¼ jégsaláta

2 db retek

2-3 db füge

2 szelet prosciutto sonka

Fügés vinaigrette dresszing

Hozzávalók:

2 db nagyobb érett füge

1 kk balzsamecet

2 kk dijoni mustár

8 kk extra szűz olívaolaj

egy csipet himalája só – ízlés szerint

ötbors fűszer – mozsárban összetört – ízlés szerint

Elkészítés:

Kezdjünk is hozzá a vinaigrette dresszinghez. Egy turmix géppel keverjük össze a megpucolt fügét, dijoni mustárt, olíva olajat, ötbors fűszert, balzsamecetet, sót.



Ízlés szerint, ha még szükséges, és testesebb ízeket szeretnénk, további 2-2 kk balzsamecettel és olíva olajjal is ízesíthetjük. Viszont nekem, a fenti hozzávalók egyvelege pontosan megfelelt. 🙂

Ha elkészültünk, tegyük félre, amíg a salátát összeállítjuk. A paradicsomot negyedekbe, paprikát kisebb darabokra, retket vékony karikára, salátát vékonyabb csíkokra vágjuk fel.

A cukkinit hámozzuk meg, és a krumpli hámozóval, vékony szeleteket vágjunk, a külső részéből. A magját nem kell hozzá vágni. A káposzta már előre csomagolt és felszeletelt, így ezzel teendőnk nincsen.



Egy tálba keverjük össze a felvágott/szeletelt saláta hozzávalóit.



Ezt követően szedjük tányérra, a fügét vágjuk negyedekbe és tegyük a salátára, díszítsük a pikáns prosciutto sonkával. Locsoljuk meg a fügés vinaigrette dresszinggel.

Aki még laktatóbbá szeretné tenni a salátát, kínáljon hozzá Indiai kenyeret.

*A különböző ízesítésű, Indiai teljeskiörlésű lepénykenyér elkészítést, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/19/lepenykenyerem-varazslata/

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »