Best Of Cool…Ki tud ennek ellenállni?

Egészséges nassolni való a mindennapokhoz, és még csupa csokis is, torta is, és málnával megkoronázva, ellenállhatatlan finomság… Ezt bizony el kell készítened…:)

Ki tud ennek ellenállni???

Csupa Csokis – málnás torta/egészségesen

Hozzávalók:

Piskótához:

4 tojás

3 ek BIO tönköly fehér búzaliszt

1 ek zsírszegély holland kakaópor

4 ek kókuszcukor

1 mk sütőpor

1 kis pici csipet himalája só

Krém:

100 g házi nutella – amit előre el lehet készíteni, az alábbi blog bejegyzésemnél találod az elkészítését:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/20/vegyel-bucsut-a-boltitol/

250 g mascarpone light

1 ek kókuszcukor

85 % -os étcsokoládé fele – gőz felett felolvasztva

1 1/2 vanília aroma

Elkészítés:

Piskótatészta:

0. Melegítsük elő a sütőt.

1. A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk.



2. A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk egy leheletnyi csipet sót.



3. A tojások sárgáját kikeverjük a kókusz cukorral, krémes állagúra, egy kicsit tovább kell keverni, mint a hagyományos piskótatésztát. A kókuszcukortól, olyan lágy karamell színe lesz.



4. A tönköly fehér búzalisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálba összekeverjük.



5. A tojás sárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk. És egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta.



6. Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojás sárgája masszába, két részletben, és szintén lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.



7. Kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz a sütőporos lisztet, és óvatosan összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.



8. Egy kis tepsibe vagy egy kisebb kör alakú tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát.

9. Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon, és 17-17,5 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját.

*Fontos a fenti sorrendet betartani a piskótatészta készítésnél, mert így könnyű és laza lesz a piskótánk és 3 nap múlva is friss marad, nem szárad ki.

Amíg sül a piskótánk, addig összekeverjük a krém hozzávalóit és hűtőbe tesszük.

A kisült piskótára tesszük a krémet, fagyasztott málnával, mentával díszítjük.

Kínálásig hűtőbe tároljuk.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »