Egészséges nassolni való a mindennapokhoz, és még csupa csokis is, torta is, és málnával megkoronázva, ellenállhatatlan finomság… Ezt bizony el kell készítened…:)
Ki tud ennek ellenállni???
Csupa Csokis – málnás torta/egészségesen
Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
3 ek BIO tönköly fehér búzaliszt
1 ek zsírszegély holland kakaópor
4 ek kókuszcukor
1 mk sütőpor
1 kis pici csipet himalája só
Krém:
100 g házi nutella – amit előre el lehet készíteni, az alábbi blog bejegyzésemnél találod az elkészítését:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/20/vegyel-bucsut-a-boltitol/
250 g mascarpone light
1 ek kókuszcukor
85 % -os étcsokoládé fele – gőz felett felolvasztva
1 1/2 vanília aroma
Elkészítés:
Piskótatészta:
0. Melegítsük elő a sütőt.
1. A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk.
2. A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk egy leheletnyi csipet sót.
3. A tojások sárgáját kikeverjük a kókusz cukorral, krémes állagúra, egy kicsit tovább kell keverni, mint a hagyományos piskótatésztát. A kókuszcukortól, olyan lágy karamell színe lesz.
4. A tönköly fehér búzalisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálba összekeverjük.
5. A tojás sárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk. És egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta.
6. Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojás sárgája masszába, két részletben, és szintén lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.
7. Kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz a sütőporos lisztet, és óvatosan összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.
8. Egy kis tepsibe vagy egy kisebb kör alakú tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát.
9. Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon, és 17-17,5 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
*Fontos a fenti sorrendet betartani a piskótatészta készítésnél, mert így könnyű és laza lesz a piskótánk és 3 nap múlva is friss marad, nem szárad ki.
Amíg sül a piskótánk, addig összekeverjük a krém hozzávalóit és hűtőbe tesszük.
A kisült piskótára tesszük a krémet, fagyasztott málnával, mentával díszítjük.
Kínálásig hűtőbe tároljuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: