Ízek és színek…

Fasírt újra gondolva… Egészségesen, pikánsan, sajtosan egy isteni finom salátával, ennek senki nem tud ellenállni… 30 perc alatt készen van, csak összekeverjük, süssük és már is ehetjük…  Érdemes kipróbálnod, mert megéri…:)



Wellness ínyenc sajtos fasírt


Hozzávalók:

1 kg darált pulykahús

3 nagy szál zöldhagyma – zöldjével együtt

1 paprika – apróra vágva

5 pici piros chili

2 kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve

1 kk himalája só

1 kk kakukkfű

1 kk marokkói fűszerkeverék (tartalmazz: só, fokhagyma, római kömény, fahéj, paprika, gyömbér, koriander, szegfűszeg, cayenne bors, szeklice)

2 nagy gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem – apróra vágva

4 db „10 perces” főtt kemény tojás – apróra vágva

2 db nyers tojás

30 dkg reszelt cheddar sajt

Sütéshez:

2-3 ek kókuszzsír

Elkészítés:

A tojás tegyük fel főzni, egy lábas hideg vízbe, és tegyünk egy kk himalája sót a vízbe.

*Katt a képre, ha nagyméretben, megszeretnéd tekinteni:

Forrástól számított 10 perc alatt készen van.

Ha elkészült, öntsük le róla a meleg vizet, és hideg vízzel töltsük fel, de törjük meg egy kicsit a tojásokat, így a héj alá vándorol a víz, amíg hűl és könnyebben lehet megpucolni.

Amíg fő a tojás keverjük össze a pulykahúst a fenti fűszerekkel, a 2 db nyers tojással és a reszelt sajttal.

Tegyünk egy serpenyőbe kókuszzsírt és kezdjük el felhevíteni.

Közben, keverjük hozzá a szeletelt és apróra vágott kemény tojásokat a húshoz, keverjük össze, formázzunk belőle kis gombócokat, melyet lapítsuk le a tenyerünkkel. És süssük ropogósra a kókuszzsírban.

Egészséges és isteni finom, és nem kell bele se zsemle, és nem kell megszórni zsemlemorzsával sem…

Saláta:

uborka

paprika

retek

1 db golden alma

1 nektarin

1 db zöldhagyma

szezámmag

petrezselyem

1 db narancs leve és 1 szelet narancs cikkekre vágva

Elkészítés:

Felvágjuk  salátának valót csíkokra, egy csipetnyi sót teszünk rá és rácsavarunk egy narancslevet, egy kis olíva olajjal egy picit meglocsoljuk.

Szezámmaggal, narancs és nektarin cikkelyekkel, petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »