Klarissza Blogja

Ízek és színek…

Fasírt újra gondolva… Egészségesen, pikánsan, sajtosan egy isteni finom salátával, ennek senki nem tud ellenállni… 30 perc alatt készen van, csak összekeverjük, süssük és már is ehetjük…  Érdemes kipróbálnod, mert megéri…:)


20140908_224301Wellness ínyenc sajtos fasírt

Hozzávalók:
1 kg darált pulykahús
3 nagy szál zöldhagyma – zöldjével együtt
1 paprika – apróra vágva
5 pici piros chili
2 kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve
1 kk himalája só

 

1 kk kakukkfű
1 kk marokkói fűszerkeverék (tartalmazz: só, fokhagyma, római kömény, fahéj, paprika, gyömbér, koriander, szegfűszeg, cayenne bors, szeklice)
2 nagy gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem – apróra vágva
4 db „10 perces” főtt kemény tojás – apróra vágva
2 db nyers tojás
30 dkg reszelt cheddar sajt

Sütéshez:
2-3 ek kókuszzsír

Elkészítés:
A tojás tegyük fel főzni, egy lábas hideg vízbe, és tegyünk egy kk himalája sót a vízbe.

*Katt a képre, ha nagyméretben, megszeretnéd tekinteni:

20140908_21125120140908_213546

Forrástól számított 10 perc alatt készen van.

20140908_224301

Ha elkészült, öntsük le róla a meleg vizet, és hideg vízzel töltsük fel, de törjük meg egy kicsit a tojásokat, így a héj alá vándorol a víz, amíg hűl és könnyebben lehet megpucolni.

20140908_223316

Amíg fő a tojás keverjük össze a pulykahúst a fenti fűszerekkel, a 2 db nyers tojással és a reszelt sajttal.

20140908_224621

Tegyünk egy serpenyőbe kókuszzsírt és kezdjük el felhevíteni.

20140908_224409

Közben, keverjük hozzá a szeletelt és apróra vágott kemény tojásokat a húshoz, keverjük össze, formázzunk belőle kis gombócokat, melyet lapítsuk le a tenyerünkkel. És süssük ropogósra a kókuszzsírban.

20140908_224603

Egészséges és isteni finom, és nem kell bele se zsemle, és nem kell megszórni zsemlemorzsával sem…

Saláta:
uborka
paprika
retek
1 db golden alma
1 nektarin
1 db zöldhagyma
szezámmag
petrezselyem
1 db narancs leve és 1 szelet narancs cikkekre vágva

Elkészítés:
Felvágjuk  salátának valót csíkokra, egy csipetnyi sót teszünk rá és rácsavarunk egy narancslevet, egy kis olíva olajjal egy picit meglocsoljuk.

20140908_223347

Szezámmaggal, narancs és nektarin cikkelyekkel, petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!