Ez a családod kedvence lesz!…

Ezt ki ne szeretné, gyors, egyszerű – 30 perces gyors vacsora,… Bizony otthon is el lehet készíteni, a KFC-ben kapható finomságokat, és nem kerül annyiba, szóval érdemes ezen elgondokodni, mert így bizony egészséges is. Mostanság, főleg 3 hónapja már lassan, állandóan, versenyt futok a multi gyorséttermek által kínált népszerű ételekkel, szerintem arcátlanul drágák, valamint vannak fenntartásaim a „titkos” receptek egyes összetevőivel szemben. Ez már bizonyított, mert egyáltalán nem egészségesek, de ezt egy másik blogomban fogom, majd elmesélni…  Készítettem már, egészséges pizzát, hamburgert, most itt a KFC csirke és igen, bebizonyítom, hogy sokkal jobb minőségben, egészségesen, otthon is el lehet készíteni, ezeket az úgymond, gyorséttermek által kínált ételeket… A házi változat, sokkal finomabb, egészségesebb, így semmiről nem kell lemondanunk…:) Próbáljátok ki, mert megéri…

Mézes Corn Flakesben sütött csirkemell/szalma krumplival és fokhagymás-kakukkfüves sült burgonyával

Hozzávalók:

1 kg csirke mell – szeletelve, vagy csíkokra vágva, kinek, hogyan tetszik

ötbors fűszer – mozsárban összetörve – ízlés szerint

himalája só – ízlés szerint

3 db tojás

kukoricaliszt

10-15 dkg mézes Corn Flakes – durvára tört/darált – felváltható az egészséges tönköly Corn Flakes változatra is…

Köret:

1 kg krumpli

1-2 gerezd fokhagyma

1 db zöldhagyma

friss majoránna – ízlés szerint

friss kakukkfű – ízlés szerint

Sütéshez:

kókuszolaj

Elkészítés:

A csirkemellet mossuk meg, és tegyük egy tálba, és öntsünk rá tejet. Hagyjuk kb. 15-30 percig ázni.

*A képekre katt, ha nagyméretben, megszeretnéd tekinteni.

Addig készítsük elő a krumplit, pucoljuk meg, az egyik felét: vágjuk szalma nagyságúra, ha van gép, avval is jó, nekem nincs, így maradt a jó éles kés… 🙂 A másik felét: pedig negyedekre vágjuk.

Ezt követően, vegyük ki a húst a tejből, itassuk le róla a felesleget, sózzuk, borsozzuk és panírozzuk be, kukoricaliszt, ezt követően felvert tojás keverékébe mártsuk, és legvégül a mézes Corn Flakes darabokba, egy kicsit rányomkodhatunk a kezünkkel, így jobban beleragadnak a Corn Flakes darabok.

*Tipp: A mézes Corn Flakes darabokat tegyük egy zacskóba, zárjuk be, és nyújtófával menjünk át rajta, ha nincs darálónk, ha van, akkor nagyobb morzsaszerűre daráljuk meg, úgy hogy szemcsés legyen.

Serpenyőben kókusz olajat hevítünk, és kisütjük a csirkemell szeleteket.

Közben egy másik serpenyőbe is hevítsünk kókusz olajat, és a szalma krumplikat süssük ki, ha kész szedjük papírtörlőre, és sózzuk meg himalája sóval, még melegen.

Nálunk, a család egyik fele így szereti a krumplit, a másik meg amúgy, így közben egy másik serpenyőbe egy kis kókusz olajat forrósítunk, és dobjuk bele a negyedekre vágott burgonyát, fűszerezzük, friss majorannával, kakukkfüvel,  apróra vágott fokhagymával, karikára vágott zöldhagymával, sózzuk, borsozzuk keverjük jól össze, és pirítsuk meg.

Melegen tálaljuk, a sült mézes Corn Flakes csirkét a szalma krumplival, és a fokhagymás-kakukkfüves sült burgonyával.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »