Klarissza Blogja

Sok kicsi, sokra megy…

Egyszerű, gyors, finom és ellenállhatatlan…:) Ha valami nagyon gyors ételre vágyunk, és kevés az időnk, és tuti biztos, hogy van egy-két maradékunk is a hűtőnkben, akkor ez a finom ropogós jó szolgálatot tesz. Friss leveles tésztából, nagyon sokféle variációt kreálhatunk, sóst és édeset egyaránt. Lényegében a leveles tésztára bármit rárakhatunk, így a maradékunk a hűtőből nem kerül kidobálásra, hanem ezt is felhasználhatjuk. A család észre se fogja venni, hogy maradékból készítettük…:)

20140727_201046Sült kacsahúsos kecskesajtos/joghurtos-paradicsomos ropogós
Hozzávalók:
1 tekercs leveles tészta
sült fűszeres kacsahús – gyors, egyszerű sült kacsahús elkészítését, az alábbi blog bejegyzésemnél, olvashatjátok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/09/mert-annyira-jo/
2 ek olívaolaj
bazsalikom levél

 

koktélparadicsom
himalája só
ötbors fűszer – ízlés szerint
görög joghurt
kecskesajt – kockára vágva

Elkészítés:
A sütőpapíron lévő leveles tésztát félórával a sütés előtt vegyük ki a hűtőszekrényből.

20140727_200953

Ezután tekerjük ki, és vágjuk négyszögekre. – Egy késsel óvatosan metsszük be a tésztát a szélétől kb. 1 cm távolságra az oldalak mentén, vigyázva, hogy ne vágjuk át. Ezáltal sütés közben a kockáknak pereme képződik -.

20140727_201041

Kenjük meg a tésztakockákat tojássárgájával, ezt követően görög joghurttal. A maradék sült kacsa húsokat, vágjuk apró darabokra, és szórjuk meg a tésztánkat.

Ízesítsük, bazsalikom levéllel, a tetejére, kockára vágott kecskesajtot és félbe vágott, koktél paradicsomot tegyünk.

20140727_200953

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Előmelegített sütőben, süssük ropogósra.

Frissen tálaljuk, locsoljuk meg a tetejét még joghurttal.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!