Egyelek meg sütim 🙂 … Ez egy nagyon egyszerű, és bizony nagyon kapós és egészséges süti. Legyen bármilyen alkalom, vagy csak úgy, amikor nassolni való kedvünk van, és egy finom édességre vágyunk, bizony a sütemények, soha nem maradhatnak ki a menüsorból. Ízletes és különleges, mindazoknak ajánlom, akik szeretnek sütni és szeretik a változatos desszerteket, egészséges süteményeket, akár a hétköznapokra is, reggelire, gyerekeknek a suliba, szóval érdemes elkészíteni…:)
Mert az egészség mindenkié…
Házi nutellás és szilvadzsemes kiflik
Hozzávalók:
500ml (2 Cup) Bio fehér tönkölyliszt
2,5 dkg élesztő
1 tojás
kókuszzsír
200 ml 1,5 %-os tej
4 ek kókuszcukor
½ kk himalája só
A töltelékhez:
házi nutella
Elkészítését, az alábbi blog bejegyzésemnél, olvashatjátok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/20/vegyel-bucsut-a-boltitol/
Szilva dzsem:
Elkészítés:
1/2 rúd fahéj
1250 g szilva – darabosra összetörve/darálva
6 ek kókuszcukor
1 zacskó dzsemfix szuper
A fenti hozzávalókat, összekevervjük, egy lábasba, nagy lángon felfőzzük/felforraljuk, ezt követően még 3 perc és kész. Hűtsük ki, és már ehetjük, tölthetjük süteményekbe.
A kiflik kenéshez:
1 db tojás felverve
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, (langyos tejben – kézmeleg – belemorzsoljuk az élesztőt, és két csipetnyi cukrot, jól eldolgozzuk, és kb. 15 percig hagyjuk, hogy felfusson az élesztő) – a cukrot és a tojást.
* Katt a képre, ha nagyméretben, megszeretnéd tekinteni:
Ezt követően a tálban egy fakanállal összekeverjük, és utána lisztezett deszkán átgyúrjuk egy kicsit, hogy jól összeálljon a tészta. A lényeg, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Kinyújtjuk, és egy ecset segítségével, jól megkenjük kókuszzsírral és háromfelé hajtogatjuk, és így kelesztjük a duplájára, 30 perc.
Ha megkelt, kétfelé vágjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, kör alakúra, átlósan 8 felé vágjuk, megkenjük szilva dzsemel és utána házi nutellával, aki szeretne még egy szem aszalt szilvát is beletehet. De felváltva is készíthetünk, csak nutellásat és csak szilva dzsemeset.
Feltekerjük kifli formájúra, tepsibe tesszük.
5-10 percig még a tepsiben is kelesztjük, utána megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben megsütjük, kb. 15-17 perc alatt.
Ha kisültek, kókuszcukorral meghintjük.
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: