Ami jó, az jó!

Ahogyan én szeretem szendvics. Merész, pikáns, isteni finom és kiagyhatatlan pirított húsos baguette szendvics a mindennapokhoz. Nem kell az előregyártott szendvicseket venni, otthon elkészített az bizony, finomabb és egészségesebb… Próbáljátok ki, vigyázat, mert könnyen rá lehet szokni… 🙂

Pirított baguette/sült jamaicai jerk pikáns csirkével és salátával

Hozzávalók:

6 db csirkecomb

Pác:

Apróra vágva:

3 tk friss gyömbér

1 gerezd fokhagyma

1 db nagyobb chili paprika fele – a nagyobbak kevésbé csípősebbek



2 szál zöldhagyma

½ petrezselyem

½ koriander levél – ha nincs elhagyható, vagy tegyünk bele egy egész csokor petrezselymet

3 ek olíva olaj

Fűszerek:

1 tk szegfűbors

tk szemes bors

½ tk chili pehely

1 ek méz

½ ek kókuszcukor vagy barnacukor

1 db lime

baguette kenyér

Saláta: – szeletelve

jégsaláta

paradicsom

vékony csíkokra vágott káposzta, sárgarépa – zacskóba is lehet kapni a Sparban

uborka

Elkészítés:

A csirkét mossuk meg, vagdossuk be, a hús részénél (ne a bőr részénél). – Így majd a fűszerek íz világa, jól átjárja a húst -, Sózzuk meg.

*Katt a képre, ha nagyméretben, megszeretnéd tekinteni:

A fűszereket egy mozsárban törjük össze.

A fenti hozzávalókat – pác –  apróra vágjuk, és hozzáadjuk a mozsárban lévő fűszerekhez, és hozzá tesszük a mézet és a kókuszcukrot. Kicsit törjük össze őket. Ha készen vagyunk, akkor a csirkére öntjük a pácot, és egy éjszakán át, vagy minimum 1 órát hűtőszekrénybe pácoljuk.

Ha letelt a pác ideje, akkor egy tepsibe tegyük bele a csirkéket, tegyünk rá kókuszzsírt vagy olíva olajat, és alufóliával lefedve süssük kb. 30- 40 percig, akkor jó, ha puha a hús, – leválik a csontról – közben forgassuk meg párszor.

Az idő leteltével, vegyük le a fóliát és pirítsuk még kb. 5-10 percig. – A sütés vége felé kanalazzuk ki a lepotyogott pácot, hogy ne égjen meg -.

Pirított baguette kenyeret elkészíthetjük egy serpenyőbe, tegyünk egy kis kókuszzsírt, – vagy olíva olajat és egy pici vajat –  és ebbe pirítsuk meg a félbe vágott baguettek, mindkét oldalát.

Tálalásnál, szedjük le húst a csontról, tegyük a pirított baguette kenyérbe, csepegtessünk rá kevés lime-ot, tegyük bele a salátát és máris fogyaszthatjuk. Szórjuk meg szezámmaggal, kínálhatunk hozzá chili szószt.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »