Ahogyan én szeretem szendvics. Merész, pikáns, isteni finom és kiagyhatatlan pirított húsos baguette szendvics a mindennapokhoz. Nem kell az előregyártott szendvicseket venni, otthon elkészített az bizony, finomabb és egészségesebb… Próbáljátok ki, vigyázat, mert könnyen rá lehet szokni… 🙂
Pirított baguette/sült jamaicai jerk pikáns csirkével és salátával
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
Pác:
Apróra vágva:
3 tk friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb chili paprika fele – a nagyobbak kevésbé csípősebbek
2 szál zöldhagyma
½ petrezselyem
½ koriander levél – ha nincs elhagyható, vagy tegyünk bele egy egész csokor petrezselymet
3 ek olíva olaj
Fűszerek:
1 tk szegfűbors
tk szemes bors
½ tk chili pehely
1 ek méz
½ ek kókuszcukor vagy barnacukor
1 db lime
baguette kenyér
Saláta: – szeletelve
jégsaláta
paradicsom
vékony csíkokra vágott káposzta, sárgarépa – zacskóba is lehet kapni a Sparban
uborka
Elkészítés:
A csirkét mossuk meg, vagdossuk be, a hús részénél (ne a bőr részénél). – Így majd a fűszerek íz világa, jól átjárja a húst -, Sózzuk meg.
*Katt a képre, ha nagyméretben, megszeretnéd tekinteni:
A fűszereket egy mozsárban törjük össze.
A fenti hozzávalókat – pác – apróra vágjuk, és hozzáadjuk a mozsárban lévő fűszerekhez, és hozzá tesszük a mézet és a kókuszcukrot. Kicsit törjük össze őket. Ha készen vagyunk, akkor a csirkére öntjük a pácot, és egy éjszakán át, vagy minimum 1 órát hűtőszekrénybe pácoljuk.
Ha letelt a pác ideje, akkor egy tepsibe tegyük bele a csirkéket, tegyünk rá kókuszzsírt vagy olíva olajat, és alufóliával lefedve süssük kb. 30- 40 percig, akkor jó, ha puha a hús, – leválik a csontról – közben forgassuk meg párszor.
Az idő leteltével, vegyük le a fóliát és pirítsuk még kb. 5-10 percig. – A sütés vége felé kanalazzuk ki a lepotyogott pácot, hogy ne égjen meg -.
Pirított baguette kenyeret elkészíthetjük egy serpenyőbe, tegyünk egy kis kókuszzsírt, – vagy olíva olajat és egy pici vajat – és ebbe pirítsuk meg a félbe vágott baguettek, mindkét oldalát.
Tálalásnál, szedjük le húst a csontról, tegyük a pirított baguette kenyérbe, csepegtessünk rá kevés lime-ot, tegyük bele a salátát és máris fogyaszthatjuk. Szórjuk meg szezámmaggal, kínálhatunk hozzá chili szószt.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: