Klarissza Blogja

Ami jó, az jó!

Ahogyan én szeretem szendvics. Merész, pikáns, isteni finom és kiagyhatatlan pirított húsos baguette szendvics a mindennapokhoz. Nem kell az előregyártott szendvicseket venni, otthon elkészített az bizony, finomabb és egészségesebb… Próbáljátok ki, vigyázat, mert könnyen rá lehet szokni… 🙂

20140804_214437Pirított baguette/sült jamaicai jerk pikáns csirkével és salátával
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
Pác:
Apróra vágva:
3 tk friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb chili paprika fele – a nagyobbak kevésbé csípősebbek

2 szál zöldhagyma
½ petrezselyem
½ koriander levél – ha nincs elhagyható, vagy tegyünk bele egy egész csokor petrezselymet
3 ek olíva olaj

Fűszerek:
1 tk szegfűbors
tk szemes bors
½ tk chili pehely

1 ek méz
½ ek kókuszcukor vagy barnacukor

1 db lime

baguette kenyér

Saláta: – szeletelve
jégsaláta
paradicsom
vékony csíkokra vágott káposzta, sárgarépa – zacskóba is lehet kapni a Sparban
uborka

Elkészítés:
A csirkét mossuk meg, vagdossuk be, a hús részénél (ne a bőr részénél). – Így majd a fűszerek íz világa, jól átjárja a húst -, Sózzuk meg.

*Katt a képre, ha nagyméretben, megszeretnéd tekinteni:

20140804_211339

A fűszereket egy mozsárban törjük össze.

20140804_213420

A fenti hozzávalókat – pác –  apróra vágjuk, és hozzáadjuk a mozsárban lévő fűszerekhez, és hozzá tesszük a mézet és a kókuszcukrot. Kicsit törjük össze őket. Ha készen vagyunk, akkor a csirkére öntjük a pácot, és egy éjszakán át, vagy minimum 1 órát hűtőszekrénybe pácoljuk.

20140804_214437

Ha letelt a pác ideje, akkor egy tepsibe tegyük bele a csirkéket, tegyünk rá kókuszzsírt vagy olíva olajat, és alufóliával lefedve süssük kb. 30- 40 percig, akkor jó, ha puha a hús, – leválik a csontról – közben forgassuk meg párszor.

20140804_213103

Az idő leteltével, vegyük le a fóliát és pirítsuk még kb. 5-10 percig. – A sütés vége felé kanalazzuk ki a lepotyogott pácot, hogy ne égjen meg -.

 

20140804_214241

Pirított baguette kenyeret elkészíthetjük egy serpenyőbe, tegyünk egy kis kókuszzsírt, – vagy olíva olajat és egy pici vajat –  és ebbe pirítsuk meg a félbe vágott baguettek, mindkét oldalát.

20140804_214437

Tálalásnál, szedjük le húst a csontról, tegyük a pirított baguette kenyérbe, csepegtessünk rá kevés lime-ot, tegyük bele a salátát és máris fogyaszthatjuk. Szórjuk meg szezámmaggal, kínálhatunk hozzá chili szószt.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!