Klarissza Blogja

Fűszeres falatok gyorsan…

Őrületesen jó! 30 perces egészséges, gyors, szuper könnyű reggeli vagy vacsora. Csak a hozzávalókat összekevered, egy picit megpirítod, és máris ehetjük, ezt az ellenállhatatlanul finom ropogóst… 🙂

tonhal ropogós4Fűszeres/pirított tonhal – ropogós falatkák:
Hozzávalók:
5 doboz Rio mare tonhal – lecsepegtetve, picit kinyomkodva
pici darab citromfű – apróra vágva
2 szál zöldhagyma – karikra vágva
1/2 csomag koriander vagy petrezselyem – apróra vágva
1 ek reszelt gyömbér
1 db chili paprika – félig kimagozva

 

pici csipetnyi só
pici csipetnyi ötbors bors fűszer – mozsárban összetörve, vagy durvára darálva
2-
3 tojás felverve – ez tartja össze a hozzávalókat – a tojás mennyisége, függ a tonhal mennyiségétől…

Sütéshez:
kókuszzsír

Elkészítés:
Egy tálba a fenti hozzávalókat beletesszük, összekeverjük. Kis gombocókat formálunk, melyet lelapítunk.

tonhal ropogós5

Ha elkészültünk, egy serpenyőbe, hevítsük fel kókuszzsírt, és amikor forró, akkor megpirítjuk mindkét oldalát.

tonhal ropogós2

A lényeg, hogy nem sokáig kell sütni, csak épp hogy a külseje megpiruljon, hisz önmagában a konzerv tonhal főtt állagú és nem nyers.

tonhal ropogós3

Chili szósszal vagy citrommal meglocsolva és lepénykenyérrel kínáljuk.

tonhal ropogós7


Mártogatóst
is lehet hozzá készíteni:
Hozzávalók:
2 ek halszósz
1 ek kókuszcukor
1/2 lime leve
1 ek rizsborecet
1/2 csomag koriander vagy petrezselyem – apróra vágva

Elkészítés:
A fenti hozzávalókat egy tálkába összekeverjük és kész is van, kínálhatjuk a tonhal pogácsánk mellé.

tonhal ropogós4

A tonhal fontos tápanyagokban gazdag élelmiszer
A tonhal kiváló proteinforrás. Nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, szelént, magnéziumot, potassziumot, B3-, B6-, B1- vitaminokat, omega-3 esszenciális zsírsavat. Ha hetente kétszer fogyasztunk tonhalat, már azzal is jelentősen növeljük szervezetünk omega-3 szintjét.

tonhal ropogós1

A szív-, érrendszer egészségéhez nagyon fontos ez az esszenciális zsírsav, mert szabályozza a szívritmust, ezzel segít megakadályozni az érfalon képződő lerakódásokat, növeli a jó koleszterin szintjét, csökkenti a gyulladások kialakulását. Forrás: http://www.fitway.hu

Jó étvágyat, jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!