Igaz másodszorra rugaszkodtam neki, csak kevertem – kavartam, méricskéltem, lisztek varázsával játszadoztam, így alakítottam ki, a tökéletes és egészséges palacsintát. Lehet falatozni belőle… 🙂 Hogy a megszokottól csak egy kicsit elrugaszkodva, tán észre se véve alakítgathatjuk ki így, az egészséges étrendünket… Mert az egészség mindenkié…🙂
Klarissz Mascarpone-lime túrós teljeskiörlésű palacsinta – egészségesen
Hozzávalók:
125 ml (1/2 Cup) kókuszliszt
125 ml (1/2 Cup) bio teljeskiörlésű búzaliszt
500 ml (2*1 Cup=2*250 ml) bio tönköly fehér liszt
1 csipet himalja só
2 tojás
1 sütőpor
400 ml ásványvíz
600 ml tej – 0,1 % vagy 1,5 %-os
Mascarpone-lime krém:
180 g light dobozos túró
250 g „milfina” mascarpone – (500 g-os kiszerelés – 21%-os zsírtartalmú, 50 g 118 kcal tartalmaz)
(49%-kal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos mascarpone krémsajt)
1 db lime leve és reszelt héja
½ citrom leve
2 ek kókuszcukor
*lekváros palacsintához ajánlom a „ST. Dafour France” gyümölcsvarázs dzsemeket – hozzáadott cukor nélküli, kizárólag természetes anyagokból készülő magas gyümölcstartalmú dzsem 100 g termék, 51g gyümölcsöt tartalmaz.
*házi nutella
– elkészítését, az alábbi blog bejegyzésemnél, olvashatjátok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/20/vegyel-bucsut-a-boltitol/
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Tejszín állagúnak kell lennie. Hagyjuk pihentetni. kb. 15-20 percet.
Egy ecsetet, óvatosan mártsunk bele az olvasztott kókuszzsírba és vékonyan kenjük ki a teflon serpenyőt, minden palacsinta sütésnél.
Süssük meg az egyik oldalát, és azt követően a másikat. Az elkészült palacsintákat tegyük egy tányérra, és mindig fedjük le.
Ha készen vagyunk, kenjük meg az egyiket lime mascarpone krémmel, a másikat házi nutellával, a harmadikat pedig cukormentes-gyümölcs dzsem lekvárral. És így tovább, ki, amelyiket szereti…
Mascarpone-lime krém:
A fenti hozzávalókat, tegyük egy tálba és robotgéppel jól keverjük el, és készen is van.
* Tipp: Ha kakaósat szeretne enni a család, akkor 1 ek holland zsírszegény kakaóport, keverjünk össze 1 ek kókusz cukorral, és ezzel hintsük meg a palacsintát.
Vaníliás vagy csokoládé krémeset szeretnénk falatozni, akkor “cukormentes” vanília, csokoládés pudingot – főzőset – vegyünk, a használati utasításnak megfelelően, 0,1 %-os tejjel készítsük el, és ízesítsük kókuszcukorral, és máris kenhetjük a palacsintákra.
Jó étvágyat, és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: