Ellenállhatatlan kínálat…

Ez egy pazar étel, hihetetlen élményekkel. Aki imádja a húst és főképp a csirkét, az ettől a finom vacsorától, de akár ebédre is kiváló választás, el lesz ragadtatva, egyszerű, isteni finom, és ellenállhatatlan. És persze, hogy egészséges…Kell ennél több? Gyerünk, próbáljátok ki… A csalódás kizárt…🙂

Rozmaringos pikáns sült csirkével töltött/tökmagos wellness lepénykenyér- chili mártással

Hozzávalók:

2 db csirkecomb alsó-felső

himalája só – ízlés szerint

Fűszerek – Pác:

1 közepes vöröshagyma

2 db chili kimagozva, – aki nem szereti a csípőset – én ¼ chilit nem magoztam ki, így pikáns lett, és nem erős

1,5 ek gyömbér

1 db nagy fokhagyma gerezd

1 tk friss kakukkfű – vagy szárított

1 ek szójaszósz

½ csokor petrezselyem

1 ág friss rozmaring

4 ek olívaolaj

5 szem szegfűbors

1 kk ötbors durvára darát fűszer

1 kk őrölt babérlevél

1 lime lé

Chili mártás:

½ pohár tejfel

4 ek chili szósz

Saláta:

jégsaláta – apró csíkokra vágva

vékony csíkokra vágott káposzta, sárgarépa – zacskóba lehet kapni a Sparban: 199,-Ft

paradicsom – negyedekbe vékonyra vágva

Tökmagos wellness lepény kenyér

Hozzávalók:

250 g teljeskiörlésű rozsliszt

100 g zabpehely liszt

150 g BIO tönköly fehérliszt

½ csomag sütőpor

1 tk só

500 g natúr görög joghurt

tökmag – serpenyőben pirítva, apróra vágva

( ha nincs otthon zabpehely liszt, akkor 250 g tönköly fehérlisztet használjatok, de minden liszt a Sparban is kapható)

Elkészítés:

A fenti pác fűszer hozzávalókat egy mozsárban tesszük és összetörjük. Ha nincs, mozsár egy darálóba tegyük és őröljük meg.

Ha készen vagyunk, a fűszerek összeállításával, akkor a megmosott csirke combokat, melyet bevagdostunk több helyen, 3-4 helyen, sózzuk egy picit, és az összekevert fűszerpáccal dörzsöljük be.

A bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy fél órát, vagy akár egy éjszakát is. – Most én is csak 30 percig pácoltam, mert hirtelen kellett a vacsora, nem előre tervezett volt, és gyorsan rögtönöztem ezt a nagyon finom, mennyei vacsorát… –

Tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, fedjük le alufóliával, és 200 fokon 30 percig süssük, ezt követően fólia nélkül még 15 percig ropogósra süssük a csirkét.

Akkor jó a sült csirke, amikor leválik a csontról a hús. Grillsütőben, vagy kerti faszenes grillen is kisüthetjük. A megsült csirkét villával szétszedjük a húst szálaira, úgymond lefejtjük a csontról, és tegyük félre.

Amíg sül a csirkénk, készítsük el a lepénykenyerünket.

Wellness tökmagos lepénykenyér elkészítése:

A lisztet és a sütőport tegyük egy tálba, keverjünk hozzá a sót, majd a joghurtot. Keverjük össze a tálba, majd amikor összeállt, egy gombóccá, akkor deszkán gyúrjuk, át egy pár perc alatt készen van, ha kell, adjunk hozzá még lisztet, – ez mindig a joghurt állagától függ -.

Osszuk a tésztát négyfelé és nyújtsuk ki lisztezett deszkán nem túl vékonyra, kb. félujjnyi vastagságúra,ha szükséges lisztezzük. Végül nyomkodjuk/nyújtsuk bele az apróra vágott, pirított tökmagot. – Ha nem tudunk szép köröket nyújtani, nem gond, vegyünk elő egy kisebb tányért, tegyük rá a kinyújtott tésztára, és vágjuk körbe. – 

Forró teflon serpenyőt vékonyan épphogy, kenjük meg olvasztott kókuszzsírral, – most azért kell vékonyan megkenni a serpenyőt, hogy könnyen feltudjuk, tekerni – tegyünk rá egy kinyújtott tésztát és kb. 2-3 percig süssük mindkét oldalát. Akkor jó, amikor elkezd arany barnára pirulni. Ideális esetben szépen felemelkedik, felhólyagosodik, nyugodtan lenyomkodhatjuk.

A kész darabokat tegyük tányérra, takarjuk le fóliával addig, amíg felszolgáljuk.

Ezt követően a kisütött lepénykenyeret, kenjük meg a chili mártással, töltsük meg a hússal, vágjunk rá vékony jégsalátát, tekerjük fel, vágjuk félbe és máris kínálhatjuk a finom és mennyei vacsorát, vagy ebédet. 🙂

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »