Az illata is felér egy aromaterápiával. Biztos, hogy jobb kedved lesz tőle! Reggelire, nasinak, vagy akár vacsira is tökéletes. Ennél biztonságosabb recept talán nincs is. Maximum 30 perc alatt kész, ha még a házi nutellát is elkészíted hozzá…🙂
Klarissz Amerikai palacsinta – egészségesen…
(házi nutellás/erdei dzsemes és juharszirupos ízesítéssel)
Hozzávalók:
3 tojás
6 púpos ek teljeskiörlésű búzaliszt
6 púpos ek kókuszliszt
600 ml tej
1 csipet himalája só
2 púpozott kk sütőpor
2 kiskupaknyi vanília aroma
Elkészítése:
Egy tálban a liszteket, sütőport, sót, összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját és fokozatosan a tejet és a vanília aromát. Jól keverjük el egy robotgép segítségével.
Ha készen vagyunk, akkor a tojás fehérjét verjük fel egy tálba, és adjuk hozzá a keverékhez és óvatosan keverjük össze, egy fakanállal.
Ezt követően a kész tésztából, egy kisebb merőkanállal öntsük a forró, teflon palacsintasütőbe, egy – két darabot és süssük arany barnára, mindkét oldalát 1-2 percig, amint hólyagosodni kezd, a teteje máris megfordíthatjuk.
– A palacsinta átmérője kb. 5 cm legyen. Mi a kisebbeket szeretjük, így többet is tudunk sütni egyszerre. Az amerikai palacsinta tésztája, sűrűbb állagú, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben -, egy kicsit lehet igazgatni a tetejét, hogy szépen elterüljön, és egyforma vastagságú legyen.
Ha készen vagyunk, akkor a kisütött palacsintát, kenjük meg házi nutellával, a receptet itt találjátok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/20/vegyel-bucsut-a-boltitol/
És szórjuk meg reszelt és egész török mogyoróval.
Kínálhatjuk cukormentes gyümölcs dzsemmel és friss gyümölccsel (ribizli, málna, áfonya) díszíthetjük.
Illetve isteni finom Maple Joe 100%-os juharsziruppal leöntve.
Maple Joe 100%-os Tiszta Juharszirup:
” Nekünk, québec-i embereknek a juharszirup a tavasz visszatérését idézi fel. Ebben az időszakban megyünk ki a juharerdőkbe bemetszeni a juharfakérget és kihelyezni a fák oldalára az edényeket, melyek 6-8 héten keresztül gyűjtik össze cseppről cseppre a természet eme valódi kincsét: a juharfa nedvét, amit aztán az évszázados eljárással hatalmas üstökben sziruppá főzünk. A juharszirup főzése vidéken gyakran komoly társadalmi esemény, ahol a farm és környékének lakossága összegyűlik, énekelgetnek, isznak, esznek. Csakúgy mint mi, ízleljék meg Önök is juharszirupunkat joghurttal, palacsintával, gyümölcssalátával, süteményekkel, vagy édesítsék vele a tejet.” – Mapel Joe
Jótékony hatása:
A juharszirup számos fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz.A juharszirupban található vitaminok PP-vitamin, B2 (riboflavin), B5 vitamin (pantoténsav), folsav, B6 vitamin, Biotin, A-vitamin, aminosav és ásványi anyagok. Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny gyerekek számára is nagyon jó kalciumpótló édesítőszer.
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: