Ízfokozó – mediterrán reggeli…

A reggeli a legfontosabb étkezés egy igazi napindító, egészséges és természetes. A Földközi-tengeri reggelik, különösen finomak, és ezzel bizton csábítjuk ki a családot az ágyból…🙂

Egy
mediterrán reggeli, legjobb minőségű termékekből áll, kávé, tea, friss gyümölcslevek, tojás, sajt, olívabogyó, finom palacsinta, felvágott, paradicsom, saláta, teljeskiörlésű kenyér, házi lekvárok és mindenféle gyümölcs. Élvezzük a reggeli időt, egy csendes és napsütötte teraszon vagy egy hangulatos szobában…🙂

Mediterrán reggeli

Hozzávalók:

Teljeskiörlésű lepénykenyér

Philadelphia light krémsajt

Gorgonzola kéksajt

Óvári light sajt

*Olívabogyó

Chorizo kolbász

Paradicsom

Prosciutto sonka

Elkészítés:

A különböző ízesítésű, teljeskiörlésű lepénykenyér elkészítést, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/19/lepenykenyerem-varazslata/

A lepénykenyereket kisütjük a reggelihez, és megkenjük krémsajttal és a további fenti hozzávalókkal tálaljuk.

Mediterrán reggeli előnyei:

  1. Növeli az energiát.
  2. Segíti a jó hangulatot.
  3. Megőrizhetjük a szívünk egészségét.
  4. Egy földközi-tengeri reggeli segít, hogy kontrolálhatjuk az éhség érzetünket, mert ad egy teltségérzést.
  5. Javítja a koncentrációt, memóriát.

*Az olívabogyó jótékony hatásai:

Sokan nem fogyasztanak olívabogyót feltehetően azért, mert nem ismerik az egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Az olívának rengeteg fajtája van. Az olívabogyó színe az érettséggel függ össze: fakózöld héja ősszel fokozatosan megváltozik, éréskor fényes barnára, kékes feketére vagy feketére színeződik, és megpuhul.

Fogyasztás előtt a termést 8-14 napig vízben áztatják, többszöri vízcserével a fanyar ízt adó csersavak eltávolítása céljából, utána pedig sós vízben tartósítják. Az olajbogyót ehetjük önmagában aperitifként – például fokhagymával, citrommal, csípős paprikával töltve –, de ételeinkben való felhasználására is számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre.

Az olívában található telítetlen zsírsavak gátolják a zsírok lerakódását, védik az érrendszert a meszesedéstől, csökkentik a magas vérnyomást, és a trombózis megelőzésére is alkalmasak. Mindemellett az olívabogyó fogyasztása a fogyókúra során is hasznos lehet, ugyanis amellett, hogy értékes tápanyagokkal látja el testedet, energiát biztosít, fokozza az anyagcsere-működést, lényegesen javítja az emésztést, továbbá gyorsan eltelít, így nem fenyeget az a veszély, hogy többet eszel a kelleténél.

Forrás:

http://www.vitalzone.hu

Jó étvágyat és jó egészséget, és holnapra gyönyörű szép pihentető napot!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »