Klarissza Blogja

Isteni harapnivalók…

Az Olaszországi Marche tartományból származik, ez a régi recept. A végeredmény miatt nagyon megéri elkészíteni, igaz egy picuri ügyességet igényel az elkészítése, de így is 30 perc alatt készen van. Igazi délutáni nassolnivaló, de akár vacsorára is fogyaszthatjuk, vagy ami még jobb, előételként/vendégváróként is kínálhatjuk, és bizony, hogy egészséges is… Érdemes kipróbálni…:)

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó12Szardellával-kéksajttal töltött sült olívabogyók/szőlővel
Hozzávalók:
10 dkg nagyobb magozott olívabogyó – én kimérve szoktam venni
10 dkg szardellával töltött olívabogyó
5 dkg gorgonzola kéksajt

Bundázáshoz:
kukoricaliszt
tojás
egy csipet himalája só
panko zsemlemorzsa

Sütéshez:
kókuszzsír

Díszítés:
szőlő
gorgonzola kéksajt
bazsalikom

Elkészítés:
Az olívákat egy fél órára áztassuk vízbe, így veszítenek a sós ízükből.

szardellával és kéksajttal töltött olívabogyó előkészítése1szardellával és kéksajttal töltött olívabogyó előkészítése2

Ha letelt az idő, akkor a vízet szűrjük le és itassuk le róla a felesleget.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó18

A szardellás olíva bogyókkal most nem foglalkozunk, azokat már lehet panírozni majd.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó17

A kéksajtot vágjuk fel apró kockákra.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó13

Ezt követően a magozott olívabogyókat egy éles kés hegyével vágjuk be felülről kezdve spirál alakúra, de úgy hogy ne vágjuk végig.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó1

Ha készen vagyunk, vegyünk egy kiskanál végét, én pld. egy jégkrém pálcikát használtam, és óvatosan megtöltöttem az olívákat sajttal.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó3

Ha elkészültünk, akkor a szokásos módon, liszt, felvert tojás és zsemlemorzsába megforgatjuk az összes olíva bogyót – a szardellásat is – és egy serpenyőbe jól felforrósított kókuszzsírban, hirtelen kisütjük. –
Az olaj hőfokát egy darabka zsemlemorzsát beledobva ellenőrizhetjük. Ha buborékolva azonnal a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelő hőmérsékletű -.

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó5

Az olívákat kisebb adagokban süssük ki. Amikor mindegyiken ropogós, aranyszínű kéreg képződött, szűrőkanállal szedjük ki őket az olajból. Helyezzük őket papírtörlőre lecsepegni. Forrón tálaljuk. Ha kókuszzsírban sütjük, akkor nem is kell lecsepegtetni. 🙂

szardellával és kéksajttal töltött sült olívabogyó9

Kínálásnál szőlővel és még plusz sajt kocka darabkákkal kínáljuk. Díszítjük bazsalikommal.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!