Kókuszos mennyország villámgyorsan…

Születésnapi bulinkra, akartam még egy kis különlegességet a többi fogáshoz is, – amiből vihetnek a családtagok is – így az inspirációt Gordon Ramsay adta, igaz egy picit átalakítottam, de szuper finom lett, isteni pikáns, szószos, különleges íz kombinációs egytál ételt kreáltam. Érdemes kipróbálni… „TUTI” mind a 10 ujjadat megnyalod utána, egyszerű és gyorsan elkészíthető… 🙂

Malajzia kókuszos csirke/mexikói zöldséges bulgur salátával

Hozzávalók:

A curry pasztához:

6 nagy gerezd durvára vágott fokhagyma

4 kimagozott, durvára vágott chili paprika – sárga – piros színű

1 lime reszelt héja és leve

5 cm hosszú reszelt friss gyömbér

4 db felaprított zöldhagyma

1 kk őrölt kurkuma

1 ek tökmagolaj

5 ek extra szűz oliva olaj

1 kk himalája só

A curry-hez:

1 kg csirke apróhús

2 ek olvasztott kókuszzsír

2 vékony karikára vágott hagyma

Fűszerek:

½ tk himalája só

1 kk ötbors fűszerkeverék – frissen mozsárban őrölt

1 db citrom reszelt héja

½ rúd fahéj

2 db csillagánizs

½ kk őrölt koriander

1 db csirke leveskocka

2 kk kókuszcukor

2 ek szójaszósz

1 kk curry

250 ml kókusztej

250 ml tejszín

2 ek görög natúr joghurt

víz

maréknyi durvára vágott petrezselyem

Köret:

Mexikói zöldséges bulgur
elkészítését, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatjátok:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/09/mert-annyira-jo/

További infót, érdekességet a bulgurról még itt találtok:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2013/12/02/ez-egy-aprocska-izbolygo/

Elkészítés:

Először elkészítjük a curry pasztát. A hozzávalókat turmix gépbe rakjuk és alaposan össze turmixszoljuk.

A csirkét falatnyi darabokra vágjuk.

Egy lábasban kókuszzsírt hevítünk és belerakjuk a curry pasztát, és addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. Hozzáadjuk a hagymát, megpároljuk, majd hozzáadjuk a csirkét ehhez a fűszeres alaphoz, egy kicsit összepirítjuk.

A petrezselyem kivételével minden „fűszerek hozzávalót” belekeverünk, és kicsit megint pirítjuk egy pár percig. Ezt követően, felöntjük kókusztejjel, tejszínnel és hozzáadjuk a joghurtot, és annyi vízet amíg épp, hogy ellepi és készre főzzük.

Amikor már majdnem készen van, megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a petrezselymet és teljesen készre pároljuk a csirkét.

Tálalásnál “mexikói zöldséges bulgurral” kínáljuk, díszítjük petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »