Klarissza Blogja

Mindegy, hogy milyen évszak van, egy kis kényeztető frissítő mindig jólesik…

Az ananász finom, egészséges és nem is drága. Szereti gyerek és felnőtt egyaránt, tökéletes délutáni frissítő jégkockával, vagy akár a reggeli ébredéskor is csodákra képes… Érdemes kipróbálni…Mert az egészség mindenkié… 🙂

Kókuszos ananász turmix2Kókuszos – ananász turmix
Hozzávalók:
½ ananász – a megpucolt ananász, közepén lévő fás részt kivágjuk, ezt nem kell turmixolni
1 egész banán
2 dl kókusztej
½ lime leve

 

 

Ananász pucolása:
1. Levágjuk az ananász koronáját, a tetejét és az alját.
2. Széles sávokban levágjuk az ananász héját.
3. A szemeket úgy távolítjuk el, hogy követjük elhelyezkedésüket, és mélyedéseket vágunk a gyümölcsbe.
4. Tetszőleges vastagságú karikákra szeleteljük a gyümölcsöt, majd kockára.
5. Minden szelet közepét kivágjuk, ha fás, egy éles késsel.

Érdekesség:
Ázsiában sok helyen vallják azt, hogy az ananászt fogyasztás előtt érdemes egy jó fél órára fejre állítani – a levelei legyenek lefelé, pl. egy kancsóba lógatva -, hogy a gyümölcs aljában koncentrálódó cukortartalomból a tetejére is jusson. Egy próbát megér…🙂

Elkészítés:
Az ananász megpucoljuk, szeletekre, majd kockára vágjuk.

Kókuszos ananász turmix1

Tegyük a turmixba az ananászt, a banánt és a kókusztejet és a lime levét, jól turmixszoljuk össze.

Kókuszos ananász turmix3

Ha készen vagyunk, öntsük poharakba, jégkockával kiváló délutáni egészséges frissítő, de akár reggelire is kiváló választás.

Kókuszos ananász turmix4

Díszítsük, ananásszal, koktélcseresznyével és mentával.

Kókuszos ananász turmix5

*Tipp: Az érett ananászt onnan lehet megismerni, hogy levelei, ha meghúzzuk őket, kijönnek. Persze arra is figyelni kell, hogy azért ne dobálja le őket már a legkisebb érintésre, mert akkor valószínűleg túlérett gyümölccsel van dolgunk. A gyümölcs színe nem túl mérvadó, a sárgás, a zöldes és a barnás is lehet finom.

Kókuszos ananász turmix2

Érdekes lehet még tudni, hogy van, amit hajón szállítanak hozzánk, és van, amelyik repülővel utazik. Előbbit éretten szedik, és alacsony hőmérsékleten tárolják addig, amíg be nem érkezik az országba, utóbbit érdekes módon féléretten szüretelik és így értékesítik. Az ananász levelire aggatott kis cédulából lehet megtudni, hogy melyik eljárással került az országba. Szóval nem árt azt sem csekkolni!
Forrás: bhg.com

Kellemes délutánt!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!