Az ananász finom, egészséges és nem is drága. Szereti gyerek és felnőtt egyaránt, tökéletes délutáni frissítő jégkockával, vagy akár a reggeli ébredéskor is csodákra képes… Érdemes kipróbálni…Mert az egészség mindenkié… 🙂
Kókuszos – ananász turmix
Hozzávalók:
½ ananász – a megpucolt ananász, közepén lévő fás részt kivágjuk, ezt nem kell turmixolni
1 egész banán
2 dl kókusztej
½ lime leve
Ananász pucolása:
1. Levágjuk az ananász koronáját, a tetejét és az alját.
2. Széles sávokban levágjuk az ananász héját.
3. A szemeket úgy távolítjuk el, hogy követjük elhelyezkedésüket, és mélyedéseket vágunk a gyümölcsbe.
4. Tetszőleges vastagságú karikákra szeleteljük a gyümölcsöt, majd kockára.
5. Minden szelet közepét kivágjuk, ha fás, egy éles késsel.
Érdekesség:
Ázsiában sok helyen vallják azt, hogy az ananászt fogyasztás előtt érdemes egy jó fél órára fejre állítani – a levelei legyenek lefelé, pl. egy kancsóba lógatva -, hogy a gyümölcs aljában koncentrálódó cukortartalomból a tetejére is jusson. Egy próbát megér…🙂
Elkészítés:
Az ananász megpucoljuk, szeletekre, majd kockára vágjuk.
Tegyük a turmixba az ananászt, a banánt és a kókusztejet és a lime levét, jól turmixszoljuk össze.
Ha készen vagyunk, öntsük poharakba, jégkockával kiváló délutáni egészséges frissítő, de akár reggelire is kiváló választás.
Díszítsük, ananásszal, koktélcseresznyével és mentával.
*Tipp: Az érett ananászt onnan lehet megismerni, hogy levelei, ha meghúzzuk őket, kijönnek. Persze arra is figyelni kell, hogy azért ne dobálja le őket már a legkisebb érintésre, mert akkor valószínűleg túlérett gyümölccsel van dolgunk. A gyümölcs színe nem túl mérvadó, a sárgás, a zöldes és a barnás is lehet finom.
Érdekes lehet még tudni, hogy van, amit hajón szállítanak hozzánk, és van, amelyik repülővel utazik. Előbbit éretten szedik, és alacsony hőmérsékleten tárolják addig, amíg be nem érkezik az országba, utóbbit érdekes módon féléretten szüretelik és így értékesítik. Az ananász levelire aggatott kis cédulából lehet megtudni, hogy melyik eljárással került az országba. Szóval nem árt azt sem csekkolni!
Forrás: bhg.com
Kellemes délutánt!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: