Klarissza Blogja

Egészségesen és stílusosan karcsúsodj max. 30 perc…

Nemcsak ínyenceknek, hihetetlenül egyszerű, fenomenális, nagyon frissítő hatású egy meleg nyári napon. 🙂 Az avokádó, az uborka, a kapor, és a bors különleges íz egyvelegét a lime és a joghurt savanyú íz hatása teszi különlegessé, megbolondítva egy kis sült bacon darabokkal. Egészségesen és stílusoson karcsúsodj…
Mert az egészség mindenkié… 🙂

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves grassinivel1Klarissz Joghurtos-avokádós/kapros uborkaleves grissinivel
Hozzávalók:
4 db kígyóuborka
2 db avokádó – vagy ha nincs otthon avokádó, 2 db burgonya felkockázva, sózva, vajon megpirítva, 1 dl kis húsleves alapélével felöntve, puhára főzve, adjuk hozzá –

 

 

Fűszerek:
½ lime leve
2 nagy gerezd fokhagyma
200 g natúr görög joghurt
1 ½ ek extra szűz olíva olaj
½ kk himalája só
½ kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve
¼ csokor kapor
1 csipet kókuszcukor
¼ zöldhagyma
1 csipet chili pehely

Tálalás:
friss kapor
pirított bacon darabok
extra szűz olíva olaj

Elkészítés:
Meghámozzuk és felkockázzuk az uborkát és az avokádót.

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves grassinivel3

Ezt követően tegyük egy turmixba az uborkát és az avokádót, és a fenti fűszerekkel ízesítsük, majd jól keverjük össze.

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves grassinivel4

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves grassinivel5

A kész uborkalevest tálalásig jól lehűtjük.

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves grassinivel9

Amíg hűsöl a levesünk, addig az apróra vágott bacont pirítsuk meg. Ha kész tegyük félre.

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves grassinivel10

Kínálásnál, szórjuk meg bacon darabkákkal, díszítsük friss kaporral, és locsoljuk meg egy kis extra szűz olíva olajjal.

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves grassinivel14

Aki még laktatóbbá szeretné tenni, kínálja grissinivel.

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!