Nemcsak ínyenceknek, hihetetlenül egyszerű, fenomenális, nagyon frissítő hatású egy meleg nyári napon. 🙂 Az avokádó, az uborka, a kapor, és a bors különleges íz egyvelegét a lime és a joghurt savanyú íz hatása teszi különlegessé, megbolondítva egy kis sült bacon darabokkal. Egészségesen és stílusoson karcsúsodj…
Mert az egészség mindenkié… 🙂
Klarissz Joghurtos-avokádós/kapros uborkaleves grissinivel
Hozzávalók:
4 db kígyóuborka
2 db avokádó – vagy ha nincs otthon avokádó, 2 db burgonya felkockázva, sózva, vajon megpirítva, 1 dl kis húsleves alapélével felöntve, puhára főzve, adjuk hozzá –
Fűszerek:
½ lime leve
2 nagy gerezd fokhagyma
200 g natúr görög joghurt
1 ½ ek extra szűz olíva olaj
½ kk himalája só
½ kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve
¼ csokor kapor
1 csipet kókuszcukor
¼ zöldhagyma
1 csipet chili pehely
Tálalás:
friss kapor
pirított bacon darabok
extra szűz olíva olaj
Elkészítés:
Meghámozzuk és felkockázzuk az uborkát és az avokádót.
Ezt követően tegyük egy turmixba az uborkát és az avokádót, és a fenti fűszerekkel ízesítsük, majd jól keverjük össze.
A kész uborkalevest tálalásig jól lehűtjük.
Amíg hűsöl a levesünk, addig az apróra vágott bacont pirítsuk meg. Ha kész tegyük félre.
Kínálásnál, szórjuk meg bacon darabkákkal, díszítsük friss kaporral, és locsoljuk meg egy kis extra szűz olíva olajjal.
Aki még laktatóbbá szeretné tenni, kínálja grissinivel.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: