Ma igazi lélekmelegítő ételt készítettem. Az egyik kedvencem, mert hihetetlenül egyszerű, gyorsan 30 perc alatt, hipp-hopp, varázslatos és egészséges, pikáns vacsorát készítetsz. Afrodiziákum a javából, így, ha fülledt erotikára vágysz, ezt ki kell próbálnod, a chili és az édes íz, szinte kiváló ajzószer. Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen imádni való! Akár igazi buli kaja is lehet, mellyel feldobhatod az unalmas hétköznapokat… 🙂
Klarissz Chilis szószban pácolt/sült szezámmagos csirkemell falatkák/kéksajtos salátával
Hozzávalók:
½ kg csirkemell – vagy én a hentesnél csirke szárnytőt szoktam venni – lebőrözve, darabolva, konyhakészen: 1.190,- Ft/kg árért.
2 ek kukoricaliszt
Pác:
½ üveg chili szósz – ázsiai boltban kapható
Köret:
1 zacskó reszelt káposzta/sárgarépa
1 db zöldhagyma
6 db koktél paradicsom
kéksajt apróra tördelve
1 ek balzsamecet
1 ek extra szűz olíva olaj
4-5 db burgonya szalma csíkokra vágva
himalája só
Mártogatós:
chili szósz
Sütéshez:
kókuszzsír
Elkészítés:
A húst kis falatkákra vágjuk, – vagyis nekem csak egy kicsit kellett, a nagyobbakat kisebbre, mert már előkészítve vettem szinte, ahogy fentebb írtam a hozzávalóknál -. A húst megmossuk, lecsöpögtetjük róla a vízet, és besózzuk.
Ezt követően egy tányérba helyezzük, és egy fél üveg chili szószt öntünk rá. Minimum ½ óráig pácoljuk, de még jobb, ha egy egész éjszakán át. – Én mindig előretervezek, hogy mit eszünk, így a pácoláshoz a húst egy éjszakán át szoktam a hűtőbe érlelni, hogy az ízek még jobban összeérjenek -.
Közben mossuk meg a burgonyát, nem kell lehámozni, és vágjuk fel szalma vékonyságúra, és tegyük egy szűrőbe és úgy egy tál vízbe, hogy ne barnuljon meg.
Amikor ezzel is készen vagyunk, készítsük össze a salátánkat, egy tálba tegyük bele a zacskóból kiszedett reszelt káposztát/sárgarépát.Tegyük hozzá a félbe vágott paradicsomot, vágjuk karikára a zöldhagymát, ezzel is szórjuk meg, locsoljuk meg balzsam ecettel és olíva olajjal, és egy salátás kanállal keverjük össze. Tálalásnál kéksajtot daraboljunk rá.
Most térjünk vissza a husikánkhoz. Ha letelt az idő, áttöltjük egy tálba a pácos húst, és 2 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk hozzá, és forró kókuszzsírba kisütjük.
Ha elkészült, akkor a burgonyát is, melyet lecsöpögtettünk, kisütjük, ha kisültek, akkor egy csipet himalája sóval sózzuk.
Tálaljuk a sült csirkemell falatkákat az elkészített salátával, szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával és kéksajttal szórjuk meg. Pikáns chili szósz mártogatós adhatunk hozzá még, az intenzívebb ízek fokozása érdekében.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: