Klarissza Blogja

Kalandjaink a konyhában, ha nincs túl sok időnk…

Ma igazi lélekmelegítő ételt készítettem. Az egyik kedvencem, mert hihetetlenül egyszerű, gyorsan 30 perc alatt, hipp-hopp, varázslatos és egészséges, pikáns vacsorát készítetsz. Afrodiziákum a javából, így, ha fülledt erotikára vágysz, ezt ki kell próbálnod, a chili és az édes íz, szinte kiváló ajzószer. Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen imádni való! Akár igazi buli kaja is lehet, mellyel feldobhatod az unalmas hétköznapokat… 🙂

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával4Klarissz Chilis szószban pácolt/sült szezámmagos csirkemell falatkák/kéksajtos salátával
Hozzávalók:
½ kg csirkemellvagy én a hentesnél csirke szárnytőt szoktam venni – lebőrözve, darabolva, konyhakészen: 1.190,- Ft/kg árért.
2 ek kukoricaliszt

 

 

Pác:
½ üveg chili szósz – ázsiai boltban kapható

Köret:

1 zacskó reszelt káposzta/sárgarépa
1 db zöldhagyma
6 db koktél paradicsom
kéksajt apróra tördelve
1 ek balzsamecet
1 ek extra szűz olíva olaj

4-5 db burgonya szalma csíkokra vágva
himalája só

Mártogatós:
chili szósz

Sütéshez:
kókuszzsír

Elkészítés:
A húst kis falatkákra vágjuk, – vagyis nekem csak egy kicsit kellett, a nagyobbakat kisebbre, mert már előkészítve vettem szinte, ahogy fentebb írtam a hozzávalóknál -. A húst megmossuk, lecsöpögtetjük róla a vízet, és besózzuk.

chili szószban pácolt csirkemell csíkokchili szószban pácolt csirkemell csíkok sütése

Ezt követően egy tányérba helyezzük, és egy fél üveg chili szószt öntünk rá. Minimum ½ óráig pácoljuk, de még jobb, ha egy egész éjszakán át. – Én mindig előretervezek, hogy mit eszünk, így a pácoláshoz a húst egy éjszakán át szoktam a hűtőbe érlelni, hogy az ízek még jobban összeérjenek -.

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával5
Közben mossuk meg a burgonyát, nem kell lehámozni, és vágjuk fel szalma vékonyságúra, és tegyük egy szűrőbe és úgy egy tál vízbe, hogy ne barnuljon meg.

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával6

Amikor ezzel is készen vagyunk, készítsük össze a salátánkat, egy tálba tegyük bele a zacskóból kiszedett reszelt káposztát/sárgarépát.Tegyük hozzá a félbe vágott paradicsomot, vágjuk karikára a zöldhagymát, ezzel is szórjuk meg, locsoljuk meg balzsam ecettel és olíva olajjal, és egy salátás kanállal keverjük össze. Tálalásnál kéksajtot daraboljunk rá.

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával11

Most térjünk vissza a husikánkhoz. Ha letelt az idő, áttöltjük egy tálba a pácos húst, és 2 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk hozzá, és forró kókuszzsírba kisütjük.

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával12

Ha elkészült, akkor a burgonyát is, melyet lecsöpögtettünk, kisütjük, ha kisültek, akkor egy csipet himalája sóval sózzuk.

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával1

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával9

Tálaljuk a sült csirkemell falatkákat az elkészített salátával, szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával és kéksajttal szórjuk meg. Pikáns chili szósz mártogatós adhatunk hozzá még, az intenzívebb ízek fokozása érdekében.

Jó étvágyat!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!