Egészséges-kényeztető finomság, mindig jólesik…

Varázslatos egészséges kényeztetés magadnak, családodnak, de akár a vendégeidet is, elkápráztathatod. Bárhol-bármikor, bármennyit ehetsz belőle. Mennyeien csokoládés brownie szelet, 30 perc alatt kész, igazi befejezése lehet, egy grilles kerti partiknak. Istenien finom… és „TUTI” kérnek még belőle… A süti formázás befejezésekor észrevettem, hogy kutyus alakzat lett, a maradék tészta szélekből, na, gondoltam, kreálok neki szemet, szájat dekorcukorkából, és így is lefotózom, érdekességképpen, szerintem igazán nagy fazon lett…Ő tényeg, süti kutyus. És milyen érdekes, hogy épp van egy 5 éves yorki kutyám, akit épp „süti”-nek hívnak… 🙂

Klarissz Csokis wellness brownie/lime-os- mascarpone túró krémmel

Hozzávalók:  a recept dupla adag

20 dkg jó minőségű 75%-os étcsokoládé

10 dkg teljeskiörlésű búzaliszt

10 dkg kókuszliszt

20 dkg kókusz cukor

4 dkg cukrozatlan zsírszegény holland kakaópor

1 tk sütőpor

4 tk neszkávé

4 db nagy tojás

2 dl olvasztott kókuszzsír

sütőpapír tortaformához

Díszítéshez:

kókuszcukor

reszelt zöld citrom héja

2 db piros koktél cseresznye

menta

Lime-os mascarpone-túró krém:

250 g mascarpone

250 g light túró

1 zöld citrom leve

1 ek kókusz cukor

1 kupaknyi vanília aroma

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt. Utána az étcsokoládét apró darabokra vágjuk, és  beleszórjuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport és a  sütőport.

Egy másik tálba feloldjuk a neszkávét 2 ek langyos vízben, hozzákeverjük a tojásokat, és belecsurgatjuk az kókusz olajat, kézi  habverővel simára keverjük az egészet.

A sűrű, tojásos, kávés, olajos masszát fakanállal összedolgozzuk, a kakaós, sütőporos, csokoládédarabkás liszttel.

A kész tésztát a kivajazott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, és 17-20 perc alatt az előmelegített sütőben megsütjük.

Amíg sül a sütemény, addig készítsük el a krémet. Az alapanyagokat, tegyük egy tálba és robotgéppel keverjük simára. Tegyük a hűtőbe, tálalásig.

Ha megsült a brownie, a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ezt követően, egy nagyobb körforma szaggatót előveszünk, és köröket szaggatunk ki a süteményből.

Tányérra helyezzük, lime-os mascarpone túró krémmel kínáljuk. Szórjuk meg kókuszcukorral, lime reszelt héjával. Díszítsük mentával, piros koktél cseresznyével.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: , ,
Tovább a blogra »