És triplán pedig mennyei… a „csakazértis” – nézd csak!

Gyönyörű, felejthetetlen és isteni finom, és persze, hogy egészséges…, és 30 perc alatt kész. Így “tuti” biztos nem lesz unalmas a vacsora vagy ebéd… Egy pizza alap tésztából, dupla-tripla változat, akár minden nap más és más, spórolósan, ötletesen kiváló vacsorát tudunk a családnak kínálni… Próbáld ki ezt a változatot is, mert megéri…🙂

Klarissz sajtos-mexikói zöldséges pizza kenyér

Hozzávalók:

Teljeskiörlésű pizza elkészítése:


A wellness pizza alaptészta receptjét az alábbi blogbejegyzésemnél olvashatod:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/07/15/buntudat-nelkuli-elvezet-lemondasok-nelkul/

és egy adag tésztából, egyszer készítettünk egy mexikói taco húsos-dupla sajtos wellness pizzát, másodszorra: sajtos-joghurtos töltött batyut,azt itt olvashatod:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/07/18/mert-duplan-a-legjobb-a-csakazertis-plusz-egy-kis-rafineriaval/

és most harmadjára jöjjön a sajtos-mexikói zöldséges pizza kenyér, mert enni jó, egészségesen finomat, érdekeset, ízleteset…

Feltét hozzávalók:

fél lila hagyma – szeletelve

1 db fokhagyma – szeletelve

1 db paradicsom – negyedekre vágva

1 db paprika – kockára vágva

fél zacskó mirelit zöldségkeverék: sárgarépa, borsó, kukorica mix

egy csipet ötbors fűszerkeverék – mozsárban összetörve

egy csipet himalája só

negyed petrezselyem – felvágva

5 db oliva bogyó – félbe vágva

negyed chili paprika – apróra vágva

5 db friss levél bazsalikom – felvágva

½ citrom leve

½ ek kókuszzsír

Feta sajtos öntet:

2 ek görög joghurt

fél szelet feta sajt – darabolva

Tetejére:

2-3 dkg reszelt sajt

1 szelet bacon – sovány része – vékony csíkokra vágva

1 szelet Pármai sonka – vékony csíkokra vágva

1 kk extra szűz olíva olaj

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

Kivesszük a hűtőből a félre tett pizza tésztánkat. 20-30 percet pihentetjük és átgyúrjuk. Egy pici teljeskiörlésű lisztet szórunk a nyújtandó felületre, és formáljuk, nyújtsuk ki tégla alakúra, legyen egy kicsit vastagabb a tészta alap.

Ha készen vagyunk, hagyjuk pihentetni a tésztát, amíg elkészítjük a feltétet. Egy serpenyőbe kókuszzsíron a feltétnél lévő hozzávalókat, megpirítjuk, 3-5 perc. Ha elkészült, tegyük félre.

Ezt követően készítsük el az öntetet. Egy tálkában keverjük össze a görögjoghurtot, feta sajtot.

Készítsük elő a többi hozzávalókat, reszeljük le a sajtot, bacont, Pármai sonkát vágjuk vékony csíkokra.

Ha mindennel elkészültünk, csinosítsuk ki a pizza kenyerünket, kenjük meg a sajtos-joghurtos öntettel.

Halmozzuk rá a mexikói zöldségkeveréket, és szórjuk meg baconnal, sonkával, és koronázzuk meg reszelt sajttal a tetejét, és öntözzük meg egy kk extra szűz olíva olajjal.

Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, díszítsük negyedekre vágott citrommal, szórjuk meg a tetejét, csíkokra vágott Pármai sonkával.

Jó étvágyat!

Klarissza

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »