Gyönyörű, felejthetetlen és isteni finom, és persze, hogy egészséges…, és 30 perc alatt kész. Így “tuti” biztos nem lesz unalmas a vacsora vagy ebéd… Egy pizza alap tésztából, dupla-tripla változat, akár minden nap más és más, spórolósan, ötletesen kiváló vacsorát tudunk a családnak kínálni… Próbáld ki ezt a változatot is, mert megéri…🙂
Klarissz sajtos-mexikói zöldséges pizza kenyér
Hozzávalók:
Teljeskiörlésű pizza elkészítése:
A wellness pizza alaptészta receptjét az alábbi blogbejegyzésemnél olvashatod:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/07/15/buntudat-nelkuli-elvezet-lemondasok-nelkul/
és egy adag tésztából, egyszer készítettünk egy mexikói taco húsos-dupla sajtos wellness pizzát, másodszorra: sajtos-joghurtos töltött batyut,azt itt olvashatod:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/07/18/mert-duplan-a-legjobb-a-csakazertis-plusz-egy-kis-rafineriaval/
és most harmadjára jöjjön a sajtos-mexikói zöldséges pizza kenyér, mert enni jó, egészségesen finomat, érdekeset, ízleteset…
Feltét hozzávalók:
fél lila hagyma – szeletelve
1 db fokhagyma – szeletelve
1 db paradicsom – negyedekre vágva
1 db paprika – kockára vágva
fél zacskó mirelit zöldségkeverék: sárgarépa, borsó, kukorica mix
egy csipet ötbors fűszerkeverék – mozsárban összetörve
egy csipet himalája só
negyed petrezselyem – felvágva
5 db oliva bogyó – félbe vágva
negyed chili paprika – apróra vágva
5 db friss levél bazsalikom – felvágva
½ citrom leve
½ ek kókuszzsír
Feta sajtos öntet:
2 ek görög joghurt
fél szelet feta sajt – darabolva
Tetejére:
2-3 dkg reszelt sajt
1 szelet bacon – sovány része – vékony csíkokra vágva
1 szelet Pármai sonka – vékony csíkokra vágva
1 kk extra szűz olíva olaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Kivesszük a hűtőből a félre tett pizza tésztánkat. 20-30 percet pihentetjük és átgyúrjuk. Egy pici teljeskiörlésű lisztet szórunk a nyújtandó felületre, és formáljuk, nyújtsuk ki tégla alakúra, legyen egy kicsit vastagabb a tészta alap.
Ha készen vagyunk, hagyjuk pihentetni a tésztát, amíg elkészítjük a feltétet. Egy serpenyőbe kókuszzsíron a feltétnél lévő hozzávalókat, megpirítjuk, 3-5 perc. Ha elkészült, tegyük félre.
Ezt követően készítsük el az öntetet. Egy tálkában keverjük össze a görögjoghurtot, feta sajtot.
Készítsük elő a többi hozzávalókat, reszeljük le a sajtot, bacont, Pármai sonkát vágjuk vékony csíkokra.
Ha mindennel elkészültünk, csinosítsuk ki a pizza kenyerünket, kenjük meg a sajtos-joghurtos öntettel.
Halmozzuk rá a mexikói zöldségkeveréket, és szórjuk meg baconnal, sonkával, és koronázzuk meg reszelt sajttal a tetejét, és öntözzük meg egy kk extra szűz olíva olajjal.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, díszítsük negyedekre vágott citrommal, szórjuk meg a tetejét, csíkokra vágott Pármai sonkával.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: