Élvezeti értéke fenomenális…

Különleges bundában sült – saját fejlesztésű -, 30 perces vacsora, amit nem lehet megunni… isteni finom, ropogós, laktató, és persze, hogy így egészséges is… Érdemes kipróbálnod…🙂 Elkészítése, szuper egyszerű…erre bizony könnyű rászokni…:)

Klarissz Padlizsán & virsli chips

Hozzávalók:

2.5 ek teljeskiörlésű búzaliszt

2.5 ek kókuszliszt – bio, ázsiai boltban kapható

½ sütőpor

4.5 ek kukoricakeményítő

1 csipet himalája só

2 csipet ötbors fűszerkeverék (ázsiai boltban kapható) – mozsárban összetörve – vagy őrölt bors

2 tojásfehérje

150 ml hideg sör, vagy szénsavas ásványvíz



1 ek extra teljeskiörlésű búzaliszt

sütéshez kókuszzsír

kisebb padlizsán

5 db jó minőségű frankfurti virsli

Elkészítés:

A liszteket elkeverjük a sütőporral, a kukoricakeményítővel, a sóval és a borssal.

A tojásfehérjét, robotgéppel habosra keverjük, közben teszünk bele egy ici-pici sót, így jó keményre tudjuk felverni a tojásfehérjét.

A sört vagy a szénsavas vízet, lassan a lisztes keverékhez öntjük, óvatosan, folyamatosan simára kevergetjük egy habverővel.

Ha kész, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is, de ezt már egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal tesszük.

Egy serpenyőben hevítsünk fel kókuszzsírt.

Amíg melegszik a zsiradék, addig egy tányérban tegyünk 1 ek lisztet és forgassuk meg a virsliket, és a karikára vágott sózott, borsozott padlizsán szeleteket.

Ezt követően mártsuk a masszába és forró kókuszzsírban süssük ropogósra, akkor jó, amikor szép arany barnára sült.

Ha készen vagyunk chili szósszal tálaljuk, vagy bármilyen szószt tálalhatunk hozzá.

*Tipp: én fa nyársakat beáztattam kb. 10 percre vízbe, ezzel szúrtam át végig a virslit és a padlizsánt, – lisztezés előtt -, így amikor a masszába mártom, akkor csak a nyárs végét kell fogni, és rögtön a forró zsiradékba tenni.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »