Szeresd, élvezd, légy a része…, mert isteni kreációt tudunk varázsolni, egy kis ötletességgel. Hiszen a munka oroszlánrészét, már előzőleg elvégeztük. Viszont egy kis rafinériával egyszerű, finom és egészséges vacsorát kreálhatunk, 30 perc alatt. Mint ahogy írtam a „csakazértis pizza” receptemnél, hogy az alaptészta mennyiségét el szoktam felezni, így tettem most is. Ezt használtam fel az alábbi receptemnél, nézd csak meg, gyorsan hogyan is…, jó jó, most nem pizza lett belőle, – az is lehet persze –, de már csak azért sem, hogy ne legyen unalmas a heti vacsora…🙂
Klarissz sajtos-joghurtos töltött batyu
Hozzávalók:
Teljeskiörlésű pizza elkészítését itt találod:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/07/15/buntudat-nelkuli-elvezet-lemondasok-nelkul/
Töltelék:
2-3 ek görög joghurt
1 szelet görög feta sajt – apróra tördelve
1 fél lilahagyma apróra vágva
5 db oliva bogyó apróra vágva
2-3 dkg light reszelt sajt
1 gerezd fokhagyma – apróra vágva
egy kicsi csipet ötbors fűszerkeverék – mozsárban összetörve
4 db bazsalikom levél – apróra vágva
2-3 szelet felvágott – gépsonka, zalahús, csirkehúsos felvágott – bármi jó, ami otthon a hűtőben található
Elkészítés:
Kivesszük a hűtőből a félre tett pizza tésztánkat, én most ezt is elfeleztem, másik felét vissza tettem a hűtőbe: – naná, hogy ebből is egy másik ötlet fogalmazott már meg a buksi fejemben – :), de azt majd legközelebb hozom -.
Szóval a kint marad másik tészta részt és 20-30 percet pihentetjük, ezt követően átgyúrjuk. Egy pici teljeskiörlésű lisztet szórunk a nyújtandó felületre, és kör alakúra, vékonyabbra – de azért ne legyen túl vékony – kinyújtjuk.
Ha kész, hagyjuk pihentetni, amíg összekeverjük a tölteléket. A fenti hozzávalókat egy tálban keverjük össze és majd ezzel fogjuk megkenni a tésztánkat, addig tegyük félre.
Hevítsük fel a serpenyőt, egy ek kókuszzsírral.
Amíg melegszik, addig töltsük bele az egyik felére az összekevert tölteléket, lapítsuk/simítsuk el egy kicsit, hajtsuk rá a másik tészta oldalát.
Ha kész, lisztezett villával a széleit nyomkodjuk össze, úgymond zárjuk be a batyut, így kapunk egy félhold alakú töltött tésztát.
Ha készen vagyunk, tegyük bele a serpenyőbe és pirítsuk meg az egyik, majd óvatosan fordítsuk át és a másik oldalát is süssük meg.
Melegen, azonnal tálaljuk, díszítjük paradicsommal és bazsalikommal.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: