Klarissza Blogja

Az örök nagy kedvenc…

A recepttáramból, ez az igazi magyar klasszikus sem hiányozhat. Szerintem ezt már mindenki kóstolta, de ha nem, akkor feltétlenül el kell készítened, ki ne hagyd, mert elképesztően finom… Ha igazi, jó kis falatokra vágysz, ezt bizony meg kell kóstolnod. Egyszerűen megunhatatlan… 🙂

hortobágyi húsospalacsinta4Hortobágyi húsos palacsinta
Tejfölös-tejszínes csirkepaprikást készítünk:
Hozzávalók:
3 db csirkecomb/alsó-felső/kettévágva
½ ek kókuszzsír
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 db zöldhagyma
10 dkg füstölt bacon szalonna – apróra vágva, így is lehet kapni –
2 gerezd fokhagyma

Fűszerek:
1 csipet őrölt kömény
egy csipet só – szükség szerint
1 kk ételízesítő
2 ág friss kakukkfű – vagy szárított ½ mk
½ mk frissen őrölt durva fekete bors
¼ zöld erős paprika
2 csapott ek pirospaprika

Habaráshoz, vagyis a szósz sűrítéséhez:
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 csapott ek tápióka liszt – vagy finomliszt

Sós palacsintához:
Hozzávalók:
20 dkg liszt
4 dl tej
2 db tojás
csipet só

Elkészítés:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk.

A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

hortobágyi húsospalacsinta4

A szalonnát kipirítjuk. – ha nem elég a zsiradék tegyünk hozzá egy kis kókuszzsírt -. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, és a fenti fűszerekkel ízesítjük, kb. 5-8 percig pirítjuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

hortobágyi húsospalacsinta1

Visszatesszük a tűzhelyre, bele tesszük a csirke darabokat. Ha szükséges még sózzuk, és pároljuk.

Amíg a csirke készül magában, addig süssük ki a sós palacsintákat. A palacsinta hozzávalóit keverjük össze, tejszínes állagúnak kell lennie. Ha kész, süssük ki egy teflon serpenyőbe. Lefedve tegyük félre.

hortobágyi húsospalacsinta2

Ha a csirke megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejfölös-tejszínnel, hagyjuk forrásig forrni, ha kész, akkor lekapcsoljuk a hőt és félre tesszük.

hortobágyi húsospalacsinta3

Ezt követően a csirkecombokról lefejtjük a húst, bele tesszük a darálóba, és a besűrített tejszínes-tejfölös mártásból, adunk hozzá, ezt összekeverjük. Ha még szükséges, akkor adunk mártást hozzá, kenhetőnek kell lennie, hogy a palacsintákat meg tudjuk kenni.

hortobágyi húsospalacsinta5

A többi mártást szűrjük le, ez majd a betekert palacsintához kell.

A kisütött palacsinták közepébe halmozzuk, a húsos szószos masszát, két oldalát behajtjuk, és hosszanti irányba feltekerjük. Az átszűrt mártással bevonjuk a töltött palacsintánkat.

hortobágyi húsospalacsinta6

Tejföllel és petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!