Akkor itt egy félelmetesen gyors 15 perces vacsora, nem csupán instant tésztát készíthetsz gyorsan, hanem egy egészséges finom vacsorát is…, és persze nem kell lemondanod, ha diétázol a tésztáról sem… használj durumtésztát, ebből elkészített fogás megkönnyíti a fogyókúrát, és kényezteti az ízlelőbimbóidat, ha eszed ágában sincs diétázni. A tonhal nagyon egészséges – még konzerv formájában is -, gazdag B12– és D-vitaminban, valamint káliumtartalma is magas, jó, ha fogyasztjuk, minél többször… Isteni finom, kár lenne kihagynod…🙂
Hozzávalók:
500 g Barilla Penne Rigate tészta
3 doboz Rio Mare tonhal konzerv
350 g mirelit kukorica
3 gerezd fokhagyma – szeletelve
3 szál zöldhagyma vagy póréhagyma
5-6 db friss koktélparadicsom
1 db nagy zöldalma
2 marék zöld olajbogyó
2 dl tejföl (lehet több is)
1 dl görögjoghurt
1-2 ek light majonéz
1-2 evőkanál mustár
pár csepp citromlé
friss kakukkfű ágacskák
2 ek extra szűz olíva olaj
1 csipet himalája só
2 csipet bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Barilla tészta főzéséről információt, az alábbi blog bejegyzésemnél találsz:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/06/27/ha-valtoztatni-szeretnel-vagy-csak-ugy/
Eközben a tonhalkonzervet leszűrjük, és egy nagyobb üvegtálban összekeverjük a kukoricával, olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal és a felkockázott, hámozott almával, zöldhagymával, fokhagymával.
Ha a tészta megfőtt, hozzáöntjük a fentiekhez. Az öntetnek való tejfölt, görögjoghurtot, mustárt, majonézt és a pár csepp citromlevet, sóval, borssal, és olívaolajjal egy külön tálkában jól összekeverjük, beleszórjuk a kakukkfüvet, majd ráöntjük a tésztasalátára.
Akár langyos állapotban, akár hidegen esszük, mennyei. Mivel a tészta pár óra alatt beissza az öntetet, érdemes a salátát azonnal elfogyasztani, vagy akár több öntetet készíteni, és félretenni belőle a későbbi fogyasztáshoz.
*Tipp: Rio Mare tonhal konzervet, a kínai boltokban jóval olcsóbban (260,- Ft) megkapatod, mint a közértekben.
Jó étvágyat!
Klarissza