Éhezésmentes karcsúság… mert így is lehet…

Kezdőknek is ajánlom, egyszerű elkészíteni, és hamar megvan, mindösszesen 30 perc alatt varázsolhatsz egy finom és egészséges vacsorát akár magadnak, vagy akár a családodnak. Ez teljes mértékben, az én saját fejlesztésű egészséges cukkinis-krumplis lepényem, melyet érdemes elkészítened, így bűntudat nélkül élvezheted a vacsorát…:)

Klarissz cukkinis-krumplis teljeskiörlésű lepény: más néven lapcsánka, röszti

Hozzávalók:

4 db krumpli

1 db kisebb cukkini

2-3 ek teljeskiörlésű rozsliszt – először 2 ek tegyünk hozzá, a cukkíni nagyságától függ a további liszt mennyiség –

1 ek olasz reszelt laktózmentes 32%-os sajt

1 tojás

1-2 gerezd fokhagyma

Fűszerek:

½ tk himalája só

egy csipet ötbors fűszerkeverék – mozsárban összetörve – ázsiai boltban lehet kapni

1 tk thai fűszerkeverék – ázsiai boltban lehet kapni

1 csipet chili pehely

¼ csokor petrezselyem – apróra vágva

Tálaláshoz:

görögjoghurt

olasz reszelt sajt

sült hagyma pehely

Sütéshez:

2 ek kókuszzsír

Elkészítés:

Lereszeljük a cukkinit egy tálba, és tegyük félre.

Ezt követően pucoljuk meg a krumplit és azt is reszeljük le, hozzáadjuk a tojást, fűszerezzük, és hozzá reszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a teljeskiörlésű lisztet és reszelt sajtot.

Ha készen vagyunk, nyomkodjuk ki a nedvességet a cukkíniből és azt is adjuk hozzá.

Ezt összekeverjük, és forró kókusz zsírban kisütjük, egy evőkanállal szaggassuk bele.

Lehet vastagabb és vékonyabb lepényeket csinálni belőle, ki ahogy szereti. – Én jól le szoktam nyomkodni, hogy jól megsüljön, mi ropogósan szeretjük –. A teljeskiörlésű rozsliszttől egy kicsit barnább lesz, mintha fehér lisztből készítenénk.

Ha kész, görögjoghurttal, reszelt sajttal, és sült hagymával megszórva kínáljuk. Díszítjük petrezselyemmel és chili pehellyel a joghurtot.

Isteni finom és egészséges és olcsó lakoma. Köretként, akár sült húsokhoz is adhatjuk.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »