Klarissza Blogja

Csak még annál is finomabb…

Hmm, sárgabarack, 🙂 ha jellemeznem kéne, csak annyit mondanék: mennyei! Hűvös, egészséges, krémes, dúsan sárgabarackos. Ez itt az utóbbi idők legfinomabb levese. A család nagyon dicsérte, minden egyes kanál után, hmm… nyami-nyami azt mondták, olyan, mintha Danone joghurt és lágy puding ötvözetét kanalaznánk, csak még annál is finomabb! Én mondom, érdemes a családnak főzni :-))

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese4Klarissz hideg sárgabarack krémleves
Hozzávalók:
½ db citrom
1 kg érett sárgabarack
4 db nagyobb érett nektarin
12 dkg kókuszcukor
¼ mk őrölt fahéj
egy csipet só

 

Pudinghoz:
½ l tej
1 csomag vaníliás pudingpor – cukor nélkül, főzős
1 dl tejszín
1 ek kókuszcukor

Díszítés:
mandulapehely, csipet kókuszcukor, sárgabarack, menta

Elkészítés:
A citromot megmossuk, burgonyahámozóval lehántunk róla 2 ujjnyi héjat, a levét kinyomkodjuk és átszűrjük.

A sárgabarackot és a nektarint megmossuk, 2 nagyobb barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit a nektarinnal együtt 1-1 ½ percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, így pompásan lehúzható a héja.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese7

Kimagozzuk, és egy tálba tesszük, és azonnal megöntözzük a citromlé levével.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese1

Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, 1 csipet sót és elkeverjük, bot mixerrel simára turmixszoljuk. Tegyük félre.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese2

Egy kis hideg tejben, eldolgozzuk a pudingport, felengedjük a többi tejjel, és folyamatosan keverve a felfőzzük, ha kész egy ek cukrot adunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese3

Ezt követően a barackhoz, hozzáadjuk a pudingot és jól összeturmikszoljuk, és tejszínnel krémesítjük. Ha elkészültünk a hűtőbe tesszük, hogy jó hidegre hűljön.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese5

Tálaláskor a levest tálkákba szedjük, díszítjük barackkal, mentával, megszórjuk mandulapehellyel és egy csipet kókuszcukorral.

Klarissza hideg sárgabarack krémlevese6

*Tipp: mivel a sárgabarack nincs felfőzve, így az én általam ajánlott sárgabarackos krémleves, teljes mértékben megtartja a vitamintartalmát, amire a szervezetünknek szüksége van. Kókuszcukor használatával, pedig még inkább az egészséges étrendbe beilleszthető. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá, de csak a magunk által készített habszifonos változatban, mert ez egészségesebb, mint a boltban kapható növényi flakonos változat. Vagy magunk által készített, vanília fagylalttal is kiváló.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!