Itt a nyár, a fesztiválok, családi programok, és ha gyorsan kell valami a családnak, ami laktató és szuper finom is… 🙂 Erre itt van ez a puha és ízletes citromos sült csirke, kiváló, könnyű, igazán doppingoló étel a citromosságával és persze, hogy gyorsan elkészíthető… Sok teendő nincs vele, pácolás, sütés és ennyi…, nyugodtan előre is lehet készülni vele… Érdemes kipróbálni, csak ajánlani tudom…Továbbá, ami fontos, hogy az egészséges étrendbe is beilleszthető…:)
Klarissz mediterrán citromos sült csirke/petrezselymes-zöldhagymás tésztával
Hozzávalók:
2 db csirkecomb alsó-felső egyben
1 tk oregánó
½ tk himalája só – ázsiai boltba lehet kapni
1 tk öt bors fűszer durvára őrölve – ázsiai boltba lehet kapni
Pác:
2-3 gerezd fokhagyma – átnyomott
1 nagy citrom leve és reszelt héja
150 g görög joghurt
¼ csésze extra szűz olívaolaj
½ tk grillcsirke fűszerkeverék – ázsiai boltba lehet kapni
Köret:
1 csomag Barilla durum vagy teljes kiőrlésű spagetti tészta
1 csokor petrezselyem
2-3 szál zöldhagyma – karikára vágva
1 tk kókuszzsír
Elkészítés:
A csirke combokat megmossuk, és leszedjük róla a bőrét, és több helyen bevagdossuk egy késsel. Aki szereti és eheti a csirke bőrét, az rajta hagyhatja, de mindenképpen legyen bevagdosva a csirke comb.
Ezt követően, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk oregánóval, és grill csirke fűszerkeverékkel.
A joghurtot összekeverjük a citromlevével és reszelt citrom héjával, olíva olajjal, és a fokhagyma nyomón átnyomott fokhagymával.
Az összekevert öntetet ráöntjük a csirkecombokra és jól belemasszírozzuk, a bevagdosott nyílásokba.
Ezt követően a hűtőbe tesszük minimum egy fél órára, de egy éjszakán keresztül is lehet, minél tovább van, annál jobban átjárja a húst az ízek harmóniája.
Ha letelt az idő, akkor a csirkecombokat, helyezzük egy fóliával letakart tepsibe, és süssük meg kb. 30-40 perc, akkor jó, ha megpuhult a húst, szinte leválik a csontról, ezt követően, fólia nélkül még 5-10 perc süssük ropogósra. Akár grill sütőben, vagy kerti faszenes grill sütőn is megsüthetjük a csirkét.
Amíg ropogósóra sül a csirke, addig forraljunk fel sós vízet, és főzzük ki a Barilla durum tésztát, a dobozon lévő utasításnak megfelelően.
– További Barilla tészta, főzési tippeket az alábbi oldalamon olvashattok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/06/27/ha-valtoztatni-szeretnel-vagy-csak-ugy/
Egy serpenyőbe 1 mk kókuszzsírt hevítünk és apróra vágott petrezselymet és zöldhagymát, kb. ½ percig megfutatjuk. Ha leszűrtük a tésztát, akkor hozzákeverjük.
Ha megsült a csirke, petrezselymes, zöldhagymás barilla spagetti tésztával, vagy akár salátával, barna rizzsel is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: