Gyönyörű, tepsinyi sajtos omlós húsi, fenséges íz hatás. Ez egy viszonylag gyors és könnyen elkészíthető egytálétel, csak összerakjuk egymásra, és süthető is, mely nagyon laktató, és isteni finom. Ha valaki nem szereti a csirkehúst, sertéshúsból is kiválóan el lehet készíteni… 🙂
Klarissz sajtos csirkemell tepsiben sütve
Hozzávalók:
1 db filézett szeletelt csirkemell, vagy 4 db vékony szeletelt sertéstarja, vagy karaj, ki, amelyiket szereti…
fejenként kb. négy krumpli – de ez is igény szerint változhat –
30 dkg reszelt light füstölt és sima sajt vegyesen
½ tk himalája só
½ tk ötbors fűszerkeverék durvára darált – ázsiai boltba lehet kapni
sült burgonya fűszersó szerecsendióval – ázsiai boltba lehet kapni (só, paprika, koriander, szerecsendió, bors tartalmazz)
2 db lilahagyma
1 szál sütni való pulyka kolbász
koktélparadicsom – sárga – zöld – piros
1 csomag szeletelt bacon szalonna – vagy szeletelt prosciutto sonka
vaj vagy kókuszzsír olvasztott vagy extra szűz olíva olaj
majoránna friss fűszer ágacskák
kakukkfű friss fűszer ágacskák
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, a felesleges vízet leitatjuk róla és karikára vágjuk.
Ezt követően egy kibélelt tepsibe belehelyezzük, és sültburgonya fűszersóval megfűszerezzük.
A hússzeleteket megmossuk, leitatjuk róla a felesleges vízet és a csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, vagy a hentest megkérjük vásárlásnál, hogy szeletelje fel.
Ezt követően, letakarjuk folpackkal, és egy vágódeszkán, kicsit kiklopfoljuk, – jó, ha a vágódeszka alá összehajtott konyharuhát helyezzünk, így sokkal halkabban megy a klopfolás és persze nem csúszkál a deszka 🙂 – majd sózzuk, borsozzuk és ráhelyezzük a krumplira.
A hagymát karikára, a koktél paradicsomokat félbe, a sütni való kolbászt karikára vágjuk és megszórjuk a hús tetejét vele, kakukkfűvel fűszerezzük.
Ezt követően ráhelyezzük a szeletelt bacon szalonnákat vagy prosciutto sonkát.
Megszórjuk reszelt sajttal, és majoránna friss ágacskákat teszünk a tetejére, darabka hideg vajjal/vagy olvasztott kókuszzsírral meglocsoljuk, de vaj helyett használhatunk még extra szűz olíva olajat is.
Sütőbe helyezzük és fólia alatt kb. 30 percig süssük, utána fóliát levéve még 10 perc alatt ropogósra sütjük., a sertéshúsnak több idő kell, kb. 30-40 perc sütés, és utána még 10 perc fólia néküli sütés szükségleltetik.
Tálalásnál majoránnával díszítjük.
Aki kipróbálja, annak nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: