Klarissza Blogja

Ha változtatni szeretnél, vagy csak úgy…

Mediterráni csodás olasz tészta, ennek ki tud ellenállni? Isteni finom, laktató és egészséges… Kell ennél több? Kevés alapanyag, nem túl sok idő. Akár hétköznapra, akár hétvégére, egyszerűen, gyorsan finomat… 🙂 mert ezt érdemes kipróbálni…

Mediterrán sült csirke olasz módra-tésztával7Mediterrán sült csirke olasz módra/tésztával
Hozzávalók:
fél csirke

Fűszerezés:
– himalája
ötbors durvára darált fűszerkeverék – ázsiai boltba lehet kapni
Achar Masala csípős fűszerkeverék – ázsiai boltba lehet kapni

 

Sült csirkére öntjük:
2 ek kókuszzsír
500 g koktél paradicsom
6 gerezd fokhagyma– apróra vágva
10 db friss bazsalikom levél – apróra vágva
12 db zöld olajbogyó – kimagozott- félbevágva
1 db lilahagyma

1 doboz Bavette Barilla durum/vagy Barilla teljes kiőrlésű spagetti tészta

Díszítés:
bazsalikom levél
kockára vágott sárgadinnye

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.

A csirkét, megmossuk, leitatjuk róla a felesleges vízet, majd egy tepsibe fektetjük és sózzuk, borsozzuk, meghintjük Achar Masala csípős fűszerkeverékkel.

Mediterrán sült egész csirke olasz módra-tésztával1

Ezt követően 2 ek kókuszzsírt teszünk rá, fóliával letakarva 35-40 percig sütjük, nekem ennyi kellett a gázsütőmön. Közbe egy párszor kukkantsunk rá, és locsoljuk meg a szaftjával.

Mediterrán sült csirke olasz módra-tésztával13

Addig készítsük el a paradicsomos keveréket. Egy serpenyőbe tegyünk egy kicsi kókuszzsírt és hevítsük fel és dobjuk bele a félbevágott koktélparadicsomot, a fokhagymát, az olívabogyót és a lila hagymát, egy picit sózzuk, borsozzuk.

Mediterrán sült csirke olasz módra-tésztával4

Pirítsuk kb. 5-6 percig, a végén dobjuk rá a bazsalikomot, keverjük össze, és még egy fél percig pirítsuk, és tegyük félre.

Ha megsült a csirke, akkor öntsük a fenti paradicsomos keverékünket a csirkére és még 5-10 percig süssük együtt.

Mediterrán sült egész csirke olasz módra-tésztával3

Addig forraljunk fel sós vízet, és **főzzük ki a Barilla durum tésztát, a dobozon lévő utasításnak megfelelően, leszűrjük, és hozzákeverünk egy mk kókuszzsírt még melegen.
– A Barilla tésztát egyáltalán nem szükséges folyóvízzel leöblíteni. Főzésekor csak kis mennyiségű keményítő oldódik bele a főzővízbe, aminek köszönhetően a tészta nem tapad. A leöblítéssel valójában eltávolítjuk a tészta felületén képződő vékony bevonatot, amely megléte fontos ahhoz, hogy a szósz jól megtapadjon rajta -.

Mediterrán sült csirke olasz módra-tésztával1

Ha készen vagyunk, akkor a *csirkét feldaraboljuk, és a húsos sült paradicsomos öntettel a tésztát összekeverjük, és melegen tálaljuk, bazsalikommal díszítjük. Aki egy kicsit bátrabb, kockára vágott sárgadinnyével szórja meg, isteni finom…, de aki nem szereti, az elhagyhatja…

Mediterrán sült csirke olasz módra-tésztával3

*Tipp: Aki nem szereti a csirke bőrét, vagy nem eheti, az szedje le a csirke sült bőrét, és utána feldarabolva, tegye, vissza a paradicsomos keverékbe keverje össze és ezt követően szedje rá a tésztára-.

**Tipp:a Barilla tészta tökéletes főzéséről itt találtok további infót:
http://hu.barilla.com/promo/index.jsp
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!