Mediterráni csodás olasz tészta, ennek ki tud ellenállni? Isteni finom, laktató és egészséges… Kell ennél több? Kevés alapanyag, nem túl sok idő. Akár hétköznapra, akár hétvégére, egyszerűen, gyorsan finomat… 🙂 mert ezt érdemes kipróbálni…
Mediterrán sült csirke olasz módra/tésztával
Hozzávalók:
fél csirke
Fűszerezés:
só – himalája
ötbors durvára darált fűszerkeverék – ázsiai boltba lehet kapni
Achar Masala csípős fűszerkeverék – ázsiai boltba lehet kapni
Sült csirkére öntjük:
2 ek kókuszzsír
500 g koktél paradicsom
6 gerezd fokhagyma– apróra vágva
10 db friss bazsalikom levél – apróra vágva
12 db zöld olajbogyó – kimagozott- félbevágva
1 db lilahagyma
1 doboz Bavette Barilla durum/vagy Barilla teljes kiőrlésű spagetti tészta
Díszítés:
bazsalikom levél
kockára vágott sárgadinnye
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
A csirkét, megmossuk, leitatjuk róla a felesleges vízet, majd egy tepsibe fektetjük és sózzuk, borsozzuk, meghintjük Achar Masala csípős fűszerkeverékkel.
Ezt követően 2 ek kókuszzsírt teszünk rá, fóliával letakarva 35-40 percig sütjük, nekem ennyi kellett a gázsütőmön. Közbe egy párszor kukkantsunk rá, és locsoljuk meg a szaftjával.
Addig készítsük el a paradicsomos keveréket. Egy serpenyőbe tegyünk egy kicsi kókuszzsírt és hevítsük fel és dobjuk bele a félbevágott koktélparadicsomot, a fokhagymát, az olívabogyót és a lila hagymát, egy picit sózzuk, borsozzuk.
Pirítsuk kb. 5-6 percig, a végén dobjuk rá a bazsalikomot, keverjük össze, és még egy fél percig pirítsuk, és tegyük félre.
Ha megsült a csirke, akkor öntsük a fenti paradicsomos keverékünket a csirkére és még 5-10 percig süssük együtt.
Addig forraljunk fel sós vízet, és **főzzük ki a Barilla durum tésztát, a dobozon lévő utasításnak megfelelően, leszűrjük, és hozzákeverünk egy mk kókuszzsírt még melegen.
– A Barilla tésztát egyáltalán nem szükséges folyóvízzel leöblíteni. Főzésekor csak kis mennyiségű keményítő oldódik bele a főzővízbe, aminek köszönhetően a tészta nem tapad. A leöblítéssel valójában eltávolítjuk a tészta felületén képződő vékony bevonatot, amely megléte fontos ahhoz, hogy a szósz jól megtapadjon rajta -.
Ha készen vagyunk, akkor a *csirkét feldaraboljuk, és a húsos sült paradicsomos öntettel a tésztát összekeverjük, és melegen tálaljuk, bazsalikommal díszítjük. Aki egy kicsit bátrabb, kockára vágott sárgadinnyével szórja meg, isteni finom…, de aki nem szereti, az elhagyhatja…
*Tipp: Aki nem szereti a csirke bőrét, vagy nem eheti, az szedje le a csirke sült bőrét, és utána feldarabolva, tegye, vissza a paradicsomos keverékbe keverje össze és ezt követően szedje rá a tésztára-.
**Tipp:a Barilla tészta tökéletes főzéséről itt találtok további infót:
http://hu.barilla.com/promo/index.jsp
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: