Anya kényeztető gyors sütije, mindössze 15 perc alatt. Lelket melengető, egyszerre édes és savanyú, bizsergetően olvad a szádban, jól lehűtve, isteni finom, és persze, hogy sütés nélküli…próbáljátok ki…🙂
Hozzávalók:
30 dkg meggy
20 dkg babapiskóta
10 dkg cukor
1 csomag vaníliacukor
½ csomag expressz zselatin fix
250 g mascarpone
2 dl tejszín
25 dkg túró
10 dkg margarin
Elkészítés:
Kikeverjük a túrót, a mascarpone-val és a vaníliás cukorral.
Külön a langyos margarint a cukorral, és a zselatinnal.
Ezt követően mindkettőt egybe összedolgozzuk.
Kemény habbá verünk 1-2 dl tejszínt – én habszifonba készítettem el – és óvatosan az a mascarpone krémhez adjuk.
Egy kisebb tepsit, vagy üveg jénai tálat szépen kirakunk babapiskótával.
Megszórjuk gyümölccsel és ráöntjük a mascarpone túrós-tejszínhabos krémet.
Hűtőbe tesszük pár órára, meggy szemekkel, illetve meggy szósszal kínáljuk.
*Tipp: meggyszósz: csak egyszerűen a kimagozott meggyet a turmixba tesszük és összekeverjük, semmi főzés, így a vitaminok teljes mértékben benne marad.
Jó étvágyat!
Ancsa & Klarissza