Klarissza Blogja

10 perces vacsi, nálad vagy nálam?…

Finom fogás gyorsan, istenien karakteres, nem is lehetne jobb és gyorsabb vacsora, egy nehéz nap után… Mit is mondhatnék még róla, szerintem ki kell próbálnod, a csalódás kizárt…🙂 Mi egyszerűen imádjuk…

Töltött fűszeres kolbászos croissant5Töltött fűszeres kolbászos croissant
Hozzávalók:
4 db vajas croissant
1 csomag sütni való kolbászkák
2-3 db fokhagyma gerezd

bors
1 csokor petrezselyem
1-2 tk kapribogyó
szeletelt sajt
1 tk kókuszzsír – vagy olaj

Elkészítés:
Vágjuk fel karikára a sütni való kolbászt, és pucoljuk meg a fokhagymát és szeleteljük fel, vágjuk fel apróra a petrezselymet.

A croissant tetejét vágjuk le, és tegyük félre, nem baj, ha 1-2 napos a croissant, annál jobb, nem kell kidobni, felhasználható.

Töltött fűszeres kolbászos croissant1

Ezt követően, vegyünk elő egy serpenyőt és hevítsük fel a kókuszzsírt/olajat, és tegyük bele a kolbászkarikákat és kezdjük el pirítani.

Dobjuk a kolbász karikákra a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk egy kicsit.

Töltött fűszeres kolbászos croissant2

Dobjuk rá a kapribogyót, és pirítsuk kb. 5 perc, egy kicsit legyen ropogós a kolbászkarika, engedje ki a kolbász a zsírját. A végén dobjuk rá a petrezselymet egy fél percig pirítsuk még, és kész. Öntsük ki egy tányérra és tegyük félre.

Töltött fűszeres kolbászos croissant3

A serpenyőben lévő zsírban pirítsuk meg a croissant, a tetejét is. Ha szép arany barnára pirult, akkor kész.

Zárjuk el a hőt, és most a croissan belsejét egy kicsit tágítsuk ki, kicsi mélyedés vájunk, ebbe töltsük a petrezselymes kolbász tölteléket, ezt követően tegyük rá a szeletelt vagy reszelt sajtot, egy picit borsozzuk és pár percre ½-1 perc rakjuk be a forró grillbe, vagy sütőbe, amíg ráolvad a sajt és ropogós lesz.

Töltött fűszeres kolbászos croissant4

Ha készen van, rátesszük a tetejét és már is tálalhatjuk, egy jó pohár sörrel, vagy teával, kitűnő választás.

Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: Gordon Ramsay

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!