Finom fogás gyorsan, istenien karakteres, nem is lehetne jobb és gyorsabb vacsora, egy nehéz nap után… Mit is mondhatnék még róla, szerintem ki kell próbálnod, a csalódás kizárt…🙂 Mi egyszerűen imádjuk…
Töltött fűszeres kolbászos croissant
Hozzávalók:
4 db vajas croissant
1 csomag sütni való kolbászkák
2-3 db fokhagyma gerezd
só
bors
1 csokor petrezselyem
1-2 tk kapribogyó
szeletelt sajt
1 tk kókuszzsír – vagy olaj
Elkészítés:
Vágjuk fel karikára a sütni való kolbászt, és pucoljuk meg a fokhagymát és szeleteljük fel, vágjuk fel apróra a petrezselymet.
A croissant tetejét vágjuk le, és tegyük félre, nem baj, ha 1-2 napos a croissant, annál jobb, nem kell kidobni, felhasználható.
Ezt követően, vegyünk elő egy serpenyőt és hevítsük fel a kókuszzsírt/olajat, és tegyük bele a kolbászkarikákat és kezdjük el pirítani.
Dobjuk a kolbász karikákra a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk egy kicsit.
Dobjuk rá a kapribogyót, és pirítsuk kb. 5 perc, egy kicsit legyen ropogós a kolbászkarika, engedje ki a kolbász a zsírját. A végén dobjuk rá a petrezselymet egy fél percig pirítsuk még, és kész. Öntsük ki egy tányérra és tegyük félre.
A serpenyőben lévő zsírban pirítsuk meg a croissant, a tetejét is. Ha szép arany barnára pirult, akkor kész.
Zárjuk el a hőt, és most a croissan belsejét egy kicsit tágítsuk ki, kicsi mélyedés vájunk, ebbe töltsük a petrezselymes kolbász tölteléket, ezt követően tegyük rá a szeletelt vagy reszelt sajtot, egy picit borsozzuk és pár percre ½-1 perc rakjuk be a forró grillbe, vagy sütőbe, amíg ráolvad a sajt és ropogós lesz.
Ha készen van, rátesszük a tetejét és már is tálalhatjuk, egy jó pohár sörrel, vagy teával, kitűnő választás.
Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: Gordon Ramsay
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: