Elő a retro habszifonokkal, ha nincs, érdemes beszerezni… Ennél egyszerűbben, gyorsabban már nem is lehetne… Nyár, gyümölcs, könnyed finom desszertek, Nyami-nyami…:) Ez a desszert sem igényel nagyobb oda figyelést, 5 perc alatt kész, ha hidegen szeretnénk, ha ellen tudunk állni neki és nem kanalazzuk be gyorsan, akkor pedig még 30 percet vesz igénybe… Ha még nem próbáltad, itt az ideje…:)
Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab
Hozzávalók:
½ sárgadinnye
100 g sárgadinnye püré
250 g görög joghurt
50 ml tejszín
¼ lime leve
20 g cukor – vagy édesítő: por vagy folyékony
habszifon + 2 db habpatron
Elkészítés:
A sárgadinnyét kimagozzuk, a húsát eltávolítjuk a héjától.
A fele gyümölcsöt vágjuk apróbb kockára, és tegyük egy üvegpohár aljára, és tegyük a hűtőbe. Tegyünk félre, gyümölcsöt a díszítéshez is.
A sárgadinnye egy részét – 100 g pürét kapjunk – egy turmixba tesszük, és jól összekeverjük. Egy finom szűrön, szűrjük át, hogy ne legyen benne rostdarab. Tegyük félre.
Ezt követően a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, hogy a cukor/édesítőszer felolvadjon, és adjuk hozzá a jól össze turmixolt gyümölcs pépet. Keverjük el.
Ha készen vagyunk, öntsük a habszifonba, és engedjünk bele 2 db habpatront, egymást követően.
Tegyük a hűtőbe fél órára.
Ha letelt az idő, akkor a gyümölcsös habot, az előzőekben elkészített pohárban lévő gyümölcsre nyomjuk rá, díszítsük sárgadinnye darabokkal.
*Tipp: ha a cukrot édesítővel helyettesítjük, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthető. Igazi fitness desszertet varázsolhatunk magunknak. 🙂
A habszifont túltölteni nem szabad, egy fél literes szifon 4 dl folyékony anyagot vesz fel. Vannak olyan sűrű állagú krémek, töltelékek, melyekhez akár két patront is fel kell használnunk. Ezt érdemes kitapasztalni.
Jó nasizást!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: