Klarissza Blogja

Le a műhabokkal, kinek kell az!…

Elő a retro habszifonokkal, ha nincs, érdemes beszerezni… Ennél egyszerűbben, gyorsabban már nem is lehetne… Nyár, gyümölcs, könnyed finom desszertek, Nyami-nyami…:) Ez a desszert sem igényel nagyobb oda figyelést, 5 perc alatt kész, ha hidegen szeretnénk, ha ellen tudunk állni neki és nem kanalazzuk be gyorsan, akkor pedig még 30 percet vesz igénybe… Ha még nem próbáltad, itt az ideje…:) 

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab3Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab
Hozzávalók:
½ sárgadinnye
100 g sárgadinnye püré
250 g görög joghurt
50 ml tejszín
¼ lime leve
20 g cukor – vagy édesítő: por vagy folyékony

 

habszifon + 2 db habpatron

Elkészítés:
A sárgadinnyét kimagozzuk, a húsát eltávolítjuk a héjától.

A fele gyümölcsöt vágjuk apróbb kockára, és tegyük egy üvegpohár aljára, és tegyük a hűtőbe. Tegyünk félre, gyümölcsöt a díszítéshez is.

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab1

A sárgadinnye egy részét – 100 g pürét kapjunk – egy turmixba tesszük, és jól összekeverjük. Egy finom szűrön, szűrjük át, hogy ne legyen benne rostdarab. Tegyük félre.

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab2

Ezt követően a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, hogy a cukor/édesítőszer felolvadjon, és adjuk hozzá a jól össze turmixolt gyümölcs pépet. Keverjük el.

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab4

Ha készen vagyunk, öntsük a habszifonba, és engedjünk bele 2 db habpatront, egymást követően.

Tegyük a hűtőbe fél órára.

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab6

Ha letelt az idő, akkor a gyümölcsös habot, az előzőekben elkészített pohárban lévő gyümölcsre nyomjuk rá, díszítsük sárgadinnye darabokkal.

Sárgadinnyés joghurtos gyümölcsös hab5

*Tipp: ha a cukrot édesítővel helyettesítjük, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthető. Igazi fitness desszertet varázsolhatunk magunknak. 🙂
A habszifont túltölteni nem szabad, egy fél literes szifon 4 dl folyékony anyagot vesz fel. Vannak olyan sűrű állagú krémek, töltelékek, melyekhez akár két patront is fel kell használnunk. Ezt érdemes kitapasztalni.

Jó nasizást!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!