Ennek nagyon nehéz ellenállni… Az USA-ban is a falatozókban, egyre-másra sütik ezt a finomságot… Szóval te is enged meg magadnak és élvezd… Isteni finom falatkák, az enyhén csípősségével, téged is levesz a lábadról…, akár vendégvárónak is megállja a helyét… VB alatt a pasidat is lenyűgözheted vele…, egy üveg sör mellé…🙂 „TUTI” a sikered…
Baconba tekert sült krumpli–jalapeno paprikával/mangós chili szósszal
Hozzávalók:
1-2 csomag bacon – szeletelve
1 üveg ecetes jalapeno paprika
Krokett alap tésztája: itt találod az elkészítést és a hozzávalókat: csak a panírozást hagyd ki.
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/06/09/nincs-meg-ehhez-foghato/
mangós chili szósz – ázsiai boltba lehet kapni – vagy sajtmártás, reszelt sajt a díszítéshez
Elkészítés:
Készítsük el a burgonya krokett alaptésztáját.
Ezt követően, egy tálcára lefektetjük a bacon szeleteket, rátesszük az előzőleg, elkészített burgonya krokett henger alakú tésztáját.
Szorosan mellé/úgymond a krumpli elejére/egy kicsit alá, rácsusszantunk egy a jalapeno szeletelt paprikát, és feltekerjük. Rögzíthetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét.
Ha készen vagyunk, tegyük félre. Hevítsünk kókusz olajat, és süssük meg a baconos falatkákat.
Ha kész, szedjük papírszalvétára, és tálaljunk hozzá mangós chili szószt.
Ha épp nincsen otthon mangós chiliszósz, nem gond, készíthetünk hozzá sajtmártást, vagy csak egyszerűen szórjuk meg forrón reszelt sajttal a tetejét és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: