Ez is, az is… 🙂 Ha nyár akkor grillezés, egy sült banán desszerthez mit szólnátok? Egyszerű, olcsó, gyors, gyerekjáték elkészíteni, a család imádni fogja, a gyerekek pedig odáig lesznek érte… Akár a gyerekek is elkészíthetik, egy kis segítséggel, különböző töltelékekkel megtöltve, így biztos nem lesz két egyforma…🙂 Grillezés/sütés után a banán külső héja sötét – attól függ mennyi ideig volt a sütőben/vagy a grillen – de a belseje meleg, ragacsos és mennyeien finom…🙂
Hozzávalók:
4 érett banán – tehát nem zöld, de ne is legyen túlérett
1/3 csésze 50%-os étcsokoládé chips
½ csésze mini pillecukor
2 csipet durvára darált földimogyoró
2 csipet kókuszreszelék
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Vágjuk fel hosszában a banánokat, egy éles késsel – de ne vágjuk teljesen végig, mert akkor szétesik, csak annyira, hogy szét tudjuk nyitni- Egy kicsit lazítsuk meg a hézagot az ujjunkkal. Vigyázva, hogy nehogy széttörjön.
Itt jöhet a gyerekek segítsége, elkészíthetik a saját banán verziójukat.
Töltsük meg csoki chips-szel, pillecukorral szórjuk meg durvára darált földimogyoróval és kókuszreszelékkel.
Csomagoljuk be alufóliába a banánokat, tegyük be a már előmelegített sütőbe és süssük addig, amíg a tetején a csoki és a cukor megolvad, de tényleg maximum 10-13 perc.
Ha készen van, óvatosan csomagoljuk ki és már ehetjük is! Szórjuk meg egy kis mogyoróval. Tényleg együk meg azonnal, mert akkor az igazi! 🙂 A gyerekek imádják! – vigyázva, megfújva, azért, hogy meg ne égessük a szánkat -.
*Tipp: a banánt, bármi mással is megtölthetjük, ami épp van otthon, akár müzlivel, mézzel megcsorgatva, fahéjas cukorral, vagy apróra vágott pekándióval, dióval, apróra vágott aszalt eper, sárgabarack, ananásszal…
Jó kalandozást!
Klarissza