Klarissza Blogja

Enni élvezet, vagy kaland csupán?

Ez is, az is… 🙂 Ha nyár akkor grillezés, egy sült banán desszerthez mit szólnátok? Egyszerű, olcsó, gyors, gyerekjáték elkészíteni, a család imádni fogja, a gyerekek pedig odáig lesznek érte… Akár a gyerekek is elkészíthetik, egy kis segítséggel, különböző töltelékekkel megtöltve, így biztos nem lesz két egyforma…🙂 Grillezés/sütés után a banán külső héja sötét – attól függ mennyi ideig volt a sütőben/vagy a grillen – de a belseje meleg, ragacsos és mennyeien finom…🙂

sült banán mályvacukorral és csokoládéval mogyoróval2Csokoládés/pillecukros-mogyorós sült banán
Hozzávalók:

4 érett banán – tehát nem zöld, de ne is legyen túlérett
1/3 csésze 50%-os étcsokoládé chips
½ csésze mini pillecukor
2 csipet durvára darált földimogyoró
2 csipet kókuszreszelék

 

 

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.

Vágjuk fel hosszában a banánokat, egy éles késsel – de ne vágjuk teljesen végig, mert akkor szétesik, csak annyira, hogy szét tudjuk nyitni- Egy kicsit lazítsuk meg a hézagot az ujjunkkal. Vigyázva, hogy nehogy széttörjön.

sült banán mályvacukorral és csokoládéval mogyoróval1sült banán mályvacukorral és csokoládéval mogyoróval2

Itt jöhet a gyerekek segítsége, elkészíthetik a saját banán verziójukat.
Töltsük meg csoki chips-szel, pillecukorral szórjuk meg durvára darált földimogyoróval és kókuszreszelékkel.

sült banán mályvacukorral és csokoládéval mogyoróval3

Csomagoljuk be alufóliába a banánokat, tegyük be a már előmelegített sütőbe és süssük addig, amíg a tetején a csoki és a cukor megolvad, de tényleg maximum 10-13 perc.

sült banán mályvacukorral és csokoládéval mogyoróval4

Ha készen van, óvatosan csomagoljuk ki és már ehetjük is! Szórjuk meg egy kis mogyoróval. Tényleg együk meg azonnal, mert akkor az igazi! 🙂 A gyerekek imádják! – vigyázva, megfújva, azért, hogy meg ne égessük a szánkat -.

sült banán mályvacukorral és csokoládéval mogyoróval5

*Tipp: a banánt, bármi mással is megtölthetjük, ami épp van otthon, akár müzlivel, mézzel megcsorgatva, fahéjas cukorral, vagy apróra vágott pekándióval, dióval, apróra vágott aszalt eper, sárgabarack, ananásszal…

Jó kalandozást!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!