Imádni való falatkák, egy kis csavarral…

Csak úgy egyszerűen, egy laza sörözős naphoz a barátainkkal, ezzel a gyors vendégváró sós falatkákkal kínálhatjuk vendégeinket. Pikk-pakk készen van, nagyon finom és hamar elkapkodják, és csak annyit kérdeznek, van még belőle??… 🙂 „TUTI” tipp, ezt még a strandoláshoz is kivihetjük magunkkal…🙂



Kakukkfüves kolbászos falatkák
/Baconos csavart

Baconos csavart

Hozzávalók:

1 csomag kész leveles tészta – inkább legyen egy kicsivel drágább és jó vajas legyen, mert a túl olcsó szakadozik –

1 csomag szeletelt bacon

szezámmag

1 tojás sárgája

reszelt sajt

Elkészítés :

A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és vékonyra, megkenjük tojással.

Ráhelyezzük a bacon szeleteket, – hogy tudjuk, hol kell elvágnunk a tésztát – és a szélük mentén annyi darab csíkot vágunk, amennyi baconunk van.

  

Ezeket a csíkokat is kettévágjuk, a bacon szeletekkel együtt.

Megszórjuk reszelt sajttal, és megcsavarjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és a hűtőbe tesszük kb. 15-20 percre.

Addig melegítsük elő a sütőt.

Ha letelt az idő, akkor a tetejét felvert egy tojás sárgájával kenjük be, szórjuk meg szezámmaggal, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha szép arany barnára sült.

*Tipp: ha nincs otthon bacon, az se baj, kenjük meg a tésztát ketchuppal, szórjunk rá, apróra vágott bazsalikomot és tekerjük fel, vagy kenjük meg mustárral a tésztát, szórjuk meg sajttal és tekerjük fel, ilyen egyszerűbb formában is nagyon finom.

Kakukkfüves kolbászos falatkák

Hozzávalók:

1 csomag kész leveles tészta

kakukkfű

2 zacskó csabai csípős snack vékony száraz kolbász

1 tojás sárgája

szezámmag

Elkészítés :

A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, és téglaalap formájú hosszú lapokat vágjunk ki.

Egy tojással kenjük meg a tészta lapokat, – hogy a kolbászkák oda ragadjanak-, és szórjuk meg egy kis kakukkfűvel.

A kolbászkákat vágjuk félbe, olyan hosszúra, amilyen a tészta magassága.

Tegyük a tészta felére, kb. 2 cm távolságra egymástól a kolbászdarabkákat, nyomjuk rá egy picit, hogy oda ragadjon. Ha kész, a tészta másik felét hajtsuk rá óvatosan.

Fogjunk egy fakanalat és a nyelét lisztezzük be, és a kolbászkák közötti tészta rést nyomkodjuk le.

Ha elkészültünk, akkor hűtőbe tesszük kb. 15-20 percre.

Addig melegítsük elő a sütőt.

Ha letelt az idő, akkor a kolbászkák között, egy késsel a már megdermedt tésztánál elvághatjuk, tetejét felvert tojás sárgájával kenjük be, szórjuk meg szezámmaggal, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha szép arany barnára sült.

Ha megsült és hűlt egy kicsit, aki akarja, tovább vághatja kis falatkákra is.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »