Hűsítő varázslat…

Enni jó, mert jókedvünk lesz, csillapítjuk éhségérzetünket, kielégítjük az ízek iránti igényeinket. Egy ebéd utáni könnyű, mindössze 10 perc alatt elkészíthető, hűsítő diétás finomsággal koronázhatjuk meg a napunkat. Ebben a nagy melegben, igazán jól esik egy ilyen frissítő, energiát adó kényeztetés…🙂

Epres/túrós-mascarpone krém

Hozzávalók:

40 dkg eper

25 dkg sovány tehéntúró

3 ek  édesítőpor – vagy kókuszcukor, nyírfacukor

1 kis doboz natúr joghurt

100 g mascarpone

8 ek  ásványvíz – ha szükséges

Elkészítése:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félreteszünk belőle egy pár szemet a díszítéshez.

A többit epret, egy turmixgépbe tesszük, és jól összekeverjük.

Egy tálban a túrót, az édesítőport/vagy cukrot, joghurtot egy robotgéppel jól összekeverjük, hogy lágy krémes állagot kapjunk, ha sűrűbb lenne, egy kis ásványvízzel hígíthatjuk.

Üvegpohár aljára teszünk az eperpürét, utána a mascarpone-túrós krém és így tovább rétegezzük, amíg megtelik a pohár.

A poharakat fél órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön a krém.

Kínálásnál, a tetejét csurgassuk meg eperpürével, és díszítjük eperrel.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: , ,
Tovább a blogra »