Enni jó, mert jókedvünk lesz, csillapítjuk éhségérzetünket, kielégítjük az ízek iránti igényeinket. Egy ebéd utáni könnyű, mindössze 10 perc alatt elkészíthető, hűsítő diétás finomsággal koronázhatjuk meg a napunkat. Ebben a nagy melegben, igazán jól esik egy ilyen frissítő, energiát adó kényeztetés…🙂
Hozzávalók:
40 dkg eper
25 dkg sovány tehéntúró
3 ek édesítőpor – vagy kókuszcukor, nyírfacukor
1 kis doboz natúr joghurt
100 g mascarpone
8 ek ásványvíz – ha szükséges
Elkészítése:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félreteszünk belőle egy pár szemet a díszítéshez.
A többit epret, egy turmixgépbe tesszük, és jól összekeverjük.
Egy tálban a túrót, az édesítőport/vagy cukrot, joghurtot egy robotgéppel jól összekeverjük, hogy lágy krémes állagot kapjunk, ha sűrűbb lenne, egy kis ásványvízzel hígíthatjuk.
Üvegpohár aljára teszünk az eperpürét, utána a mascarpone-túrós krém és így tovább rétegezzük, amíg megtelik a pohár.
A poharakat fél órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön a krém.
Kínálásnál, a tetejét csurgassuk meg eperpürével, és díszítjük eperrel.
Jó étvágyat!
Klarissza