Klarissza Blogja

Hűsítő varázslat…

Enni jó, mert jókedvünk lesz, csillapítjuk éhségérzetünket, kielégítjük az ízek iránti igényeinket. Egy ebéd utáni könnyű, mindössze 10 perc alatt elkészíthető, hűsítő diétás finomsággal koronázhatjuk meg a napunkat. Ebben a nagy melegben, igazán jól esik egy ilyen frissítő, energiát adó kényeztetés…🙂

Epres túrós mascarpone krém2Epres/túrós-mascarpone krém
Hozzávalók:
40 dkg eper
25 dkg sovány tehéntúró
3 ek  édesítőpor – vagy kókuszcukor, nyírfacukor
1 kis doboz natúr joghurt
100 g mascarpone
8 ek  ásványvíz – ha szükséges

 

Elkészítése:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félreteszünk belőle egy pár szemet a díszítéshez.

A többit epret, egy turmixgépbe tesszük, és jól összekeverjük.

Epres túrós mascarpone krém1

Egy tálban a túrót, az édesítőport/vagy cukrot, joghurtot egy robotgéppel jól összekeverjük, hogy lágy krémes állagot kapjunk, ha sűrűbb lenne, egy kis ásványvízzel hígíthatjuk.

Epres túrós mascarpone krém3

Üvegpohár aljára teszünk az eperpürét, utána a mascarpone-túrós krém és így tovább rétegezzük, amíg megtelik a pohár.

A poharakat fél órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön a krém.

Epres túrós mascarpone krém4

Kínálásnál, a tetejét csurgassuk meg eperpürével, és díszítjük eperrel.

Jó étvágyat!
Klarissza

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!