Éld meg szabadon, minden pillanatát…

Varázsold el a vendégeidet, ezzel a hűsítő, savanykás és egyben mennyeien csokoládés brownie szelettel. 30 perc alatt kész, és egy igazi befejezése a kerti partiknak. Istenien finom… és „TUTI” nem elég belőle egy szelet…🙂



Csupa csokis brownie/ vanília fagylalttal


Hozzávalók: (a recept dupla adag – én egyből ezzel kezdtem…🙂

1 tk puha vaj a tortaforma kikenéséhez

20  dkg jó minőségű 70-85 % étcsokoládé

20 dkg fehér tönköly liszt

20 dkg kókusz cukor

4 dkg cukrozatlan  kakaópor

1 tk sütőpor

4 tk neszkávé

4 db nagy tojás

2 dl semleges ízű olaj

1 doboz light vanília fagylalt – lehet valamilyen savanykás ízzel kevert is

Díszítéshez:

porcukor

menta

szeder, ribizli – lehet fagyasztott is

mandula pehely

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt. Kikenjük, puha vajjal a tepsit, és tegyük félre.

Utána az étcsokoládét apró darabokra vágjuk, és  beleszórjuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport és a  sütőport.

Egy másik tálba feloldjuk a neszkávét 2 ek langyos vízben, hozzákeverjük a tojásokat, és belecsurgatjuk az olajat, kézi  habverővel simára keverjük az egészet.

A sűrű, tojásos, kávés, olajos masszát fakanállal összedolgozzuk, a kakaós, sütőporos, csokoládédarabkás liszttel.

A kész tésztát a kivajazott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, és 18-20 perc alatt az előmelegített sütőben megsütjük.

Ha kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Ezt követően, egy nagyobb körforma szaggatót előveszünk, és köröket szaggatunk ki a süteményből. Tányérra helyezzük, vaníliás fagylalttal, szeder és ribizli gyümölccsel, porcukorral, mandula pehellyel megszórva és mentával díszítve kínáljuk.

Ezt a receptet egy kolléganőmtől kaptam még 2007-ben, évek óta ezzel az alaprecepttel variáljuk a browniet imádom az egyszerűségét, gyorsaságát és hogy elronthatatlan…🙂

Jó étvágyat!

Klarissza & Ancsa

Címkék: ,
Tovább a blogra »