Varázsold el a vendégeidet, ezzel a hűsítő, savanykás és egyben mennyeien csokoládés brownie szelettel. 30 perc alatt kész, és egy igazi befejezése a kerti partiknak. Istenien finom… és „TUTI” nem elég belőle egy szelet…🙂
Csupa csokis brownie/ vanília fagylalttal
Hozzávalók: (a recept dupla adag – én egyből ezzel kezdtem…🙂
1 tk puha vaj a tortaforma kikenéséhez
20 dkg jó minőségű 70-85 % étcsokoládé
20 dkg fehér tönköly liszt
20 dkg kókusz cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor
4 tk neszkávé
4 db nagy tojás
2 dl semleges ízű olaj
1 doboz light vanília fagylalt – lehet valamilyen savanykás ízzel kevert is
Díszítéshez:
porcukor
menta
szeder, ribizli – lehet fagyasztott is
mandula pehely
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt. Kikenjük, puha vajjal a tepsit, és tegyük félre.
Utána az étcsokoládét apró darabokra vágjuk, és beleszórjuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport és a sütőport.
Egy másik tálba feloldjuk a neszkávét 2 ek langyos vízben, hozzákeverjük a tojásokat, és belecsurgatjuk az olajat, kézi habverővel simára keverjük az egészet.
A sűrű, tojásos, kávés, olajos masszát fakanállal összedolgozzuk, a kakaós, sütőporos, csokoládédarabkás liszttel.
A kész tésztát a kivajazott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, és 18-20 perc alatt az előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ezt követően, egy nagyobb körforma szaggatót előveszünk, és köröket szaggatunk ki a süteményből. Tányérra helyezzük, vaníliás fagylalttal, szeder és ribizli gyümölccsel, porcukorral, mandula pehellyel megszórva és mentával díszítve kínáljuk.
Ezt a receptet egy kolléganőmtől kaptam még 2007-ben, évek óta ezzel az alaprecepttel variáljuk a browniet imádom az egyszerűségét, gyorsaságát és hogy elronthatatlan…🙂
Jó étvágyat!
Klarissza & Ancsa
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: