Klarissza Blogja

Éld meg szabadon, minden pillanatát…

Varázsold el a vendégeidet, ezzel a hűsítő, savanykás és egyben mennyeien csokoládés brownie szelettel. 30 perc alatt kész, és egy igazi befejezése a kerti partiknak. Istenien finom… és „TUTI” nem elég belőle egy szelet…🙂

Csupa csokis brownie vanília fagylalttal - szederrel3
Csupa csokis brownie/ vanília fagylalttal

Hozzávalók: (a recept dupla adag – én egyből ezzel kezdtem…🙂
1 tk puha vaj a tortaforma kikenéséhez
20  dkg jó minőségű 70-85 % étcsokoládé
20 dkg fehér tönköly liszt
20 dkg kókusz cukor
4 dkg cukrozatlan  kakaópor
1 tk sütőpor
4 tk neszkávé
4 db nagy tojás
2 dl semleges ízű olaj

1 doboz light vanília fagylalt – lehet valamilyen savanykás ízzel kevert is

Díszítéshez:
porcukor
menta
szeder, ribizli – lehet fagyasztott is
mandula pehely

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt. Kikenjük, puha vajjal a tepsit, és tegyük félre.

Utána az étcsokoládét apró darabokra vágjuk, és  beleszórjuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport és a  sütőport.

Csupa csokis brownie vanília fagylalttal - szederrel2

Egy másik tálba feloldjuk a neszkávét 2 ek langyos vízben, hozzákeverjük a tojásokat, és belecsurgatjuk az olajat, kézi  habverővel simára keverjük az egészet.

Csupa csokis brownie vanília fagylalttal - szederrel1

A sűrű, tojásos, kávés, olajos masszát fakanállal összedolgozzuk, a kakaós, sütőporos, csokoládédarabkás liszttel.

Csupa csokis brownie vanília fagylalttal - szederrel5

A kész tésztát a kivajazott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, és 18-20 perc alatt az előmelegített sütőben megsütjük.

Csupa csokis brownie vanília fagylalttal - szederrel3

Ha kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Ezt követően, egy nagyobb körforma szaggatót előveszünk, és köröket szaggatunk ki a süteményből. Tányérra helyezzük, vaníliás fagylalttal, szeder és ribizli gyümölccsel, porcukorral, mandula pehellyel megszórva és mentával díszítve kínáljuk.

Csupa csokis brownie vanília fagylalttal - szederrel4

Ezt a receptet egy kolléganőmtől kaptam még 2007-ben, évek óta ezzel az alaprecepttel variáljuk a browniet imádom az egyszerűségét, gyorsaságát és hogy elronthatatlan…🙂

Jó étvágyat!
Klarissza & Ancsa

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!