Valami elképesztő könnyű és egyszerű étel, melyet nem ördöngösség megcsinálni… és ha szereted a pikánsan csípőset, akkor ezt neked találták ki… Isteni finom… akár magába eszegetve is…🙂
Pikánsan csípős baconos csirkemell/fetával töltött paprikával
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 doboz fetával töltött paprika – piacon a savanyúságosnál lehet venni, én ezt jobban szeretem, mint a boltit…
1 csomag szeletelt bacon
himalája só
őrölt durvára darált ázsiai ötbors fűszer – ha nincs jó az őrölt fekete bors is
Panírozáshoz:
kukoricaliszt
3 db tojás
panko zsemlemorzsa – vagy sima zsemlemorzsa
Sütéshez:
kókuszzsír – vagy olaj
Elkészítés:
A húst megmossuk, *leszárítjuk, és vékonyka szeleteket vágunk belőle.
Ha készen vagyunk, sózzuk, borsozzuk. A sót csak enyhén használjuk, mert a bacon is sós. Tegyük félre.
A fetával töltött cseresznyepaprikákat óvatosan felszeleteljük.
Ezt követően rátesszük, a hús szeletekre két szelet bacont – én most ilyen vékonyka szelet bacont kaptam, így kettő is ráfért – ha szélesebb a szelet, akkor elég egy is -, két szelet fetás paprikát és feltekerjük. Rögzítetjük hústűvel, de ha nincs otthon, jó a fogvájó is. 🙂
Tányérba tesszük külön-külön a lisztet, a tojást felverve – picit sózzuk -, és a zsemlemorzsát.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor a betekert csirkemelleket panírozzuk be, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben.
Panírozás előtt kókuszsírt/vagy olajat kezdjünk el, hevíteni a serpenyőbe.
A bepanírozott csirkemell tekercseinket süssük ropogósra.
Salátával vagy más körettel: krumpli vagy rizzsel is kínálhatjuk., de csak magában eszegetve is nagyon finom…:)
*Tipp:Akinek van több ideje, az a egész darab csirkemell filéket áztassa be fokhagymás tejbe a hűtőben 1-2 órára, ezzel a módszerrel nagyon puha és szaftos csirkemellet kapunk, én minden esetben, ezt szoktam használni, még akkor is, ha csak sima csirkemell vagy pulykamellet rántok ki. De persze e nélkül is elkészíthetjük a fenti receptet, hisz nagyon vékonyra szeleteljük a csirkemellet, ebben az esetben.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: