Vasárnapi sütikaland…

Isteni harapnivaló finomság, lusta vasárnapokra, amikor a gyerekek vágyódnak…, de mi már épp pihennék, akkor ez a gyors sütemény rá a varázsszó, és még a gyerkőcök is segíthetnek benne…🙂 Szóval, egyszerű, sütés nélküli és tuti, hogy 3 óra alatt elfogy…🙂

Mandulás – nutella szelet

Hozzávalók:

50 dkg keksz

16 ml rumaroma

10 dkg durvára darált mandula vagy Corn Flakes – natúr kukorica pehely-

20 dkg nutella

Tetejére:

200 g jó minőségű étcsokoládé

2 dl tejszín

egy kis darabka vaj

Elkészítés:

A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le, keverjük össze a durvára tört/darált mandulával, – ha nincs otthon, hogy roppanjon a süti, akkor jó a natúr kukorica pehely is -, 🙂 a rumaromával és a nutellával. Alaposan dolgozzuk össze a masszát. A lényeg, hogy közepes keménységű masszát kapjunk, ha esetleg több lett a keksz, vagy a mandula, nem gond, ha szükséges, akkor gyümölcs jam-al lazíthatjuk.

Egy kis téglalap alakú, magas falú kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Öntsük bele a masszát, és egyenletesen oszlassuk el, aztán jól nyomkodjuk le, majd néhány órára tegyük az egészet hűtőszekrénybe.

Amikor teljesen megdermedt, borítsuk ki a sütit egy tálcára, húzzuk le róla a sütőpapírt.

Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, – ha teljesen felolvadt – a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.

Ezt követően a csokoládét tegyük a sütemény tetejére és szépen simítsuk el. Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre. – így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük -.

Díszítsük cukor gyönggyel, mandula pehellyel, török mogyoróval, koktél cseresznyével, mázas napraforgó maggal, sós pisztácia darabokkal, bármivel, amit otthon találunk.

Tegyük a hűtőbe dermedésig.

Kínálásnál a szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hosszú keskeny szeletekre, ott ahol előzőleg bevagdostuk.

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék: , ,
Tovább a blogra »